Šola otrokom predstavlja nešteto priložnosti za izobrazbo, izpopolnjevanje in osebno rast. Je pa tudi prostor, kjer otroci vidijo vse slabe navade, ki jih doma ne dopustite. Zato ni nič čudnega, če se kdaj zgodi kaj takšnega.

Slika 1/5

Preklinjanje
Nič ni hujšega od otroškega preklinjanja. Tem nedolžnim bitjem zagotovo ne bi pripisali grdih besed, zato ste presenečeni, ko iz njihovih ust zleti kletvica. Nikoli jih niste učili preklinjanja in nikoli niso videli epizode Kriva pota (Braking bad). To še ne pomeni, da so enake vzgoje deležni tudi sošolci, ki jih otrok srečuje vsak dan.

Kaj storiti?
Ko prvič slišite kletvico, jo ignorirajte. Otroci je v prihodnosti verjetneje ne bodo uporabljali, če se nanjo ne odzovete. Če se ponovi, ostanite mirni in razložite, da uporabljena beseda ni primerna in da je takšno govorjenje v vaši hiši prepovedano.

Profimedia

Preberite tudi: 

Sorodni članki

To je razlog, zakaj bi morali otrokom DOVOLITI jesti nezdravo hrano

Psihologinja Juli Fraga je svojo hčerko naučila, kako jesti premišljeno, pri čemer se ji ni potrebno "odrekati" nezdravi hrani.

Napake staršev, ki vodijo v slabe prehranske navade otrok

Otroci s prekomerno telesno težo so pogosto izpostavljeni nekaterim “napakam” staršev, ki jih s tem spodbujajo k nezdravi prehrani. Prepričajte se, da tudi sami ne počnete kaj…

Kako šolarja motivirati za učenje

Ni se lahko vsak dan spraviti k učenju. Kako otroka po počitnicah spet pripraviti, da ga bodo zanimale šolske torbe, in predvsem, kako ga naučiti delovnih navad?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri