profimedia-0310702738

Nuja danes postaja, da si privoščim kakšen trenutek brez računalnika in telefona ter posvetimo več trenutkov sebi in svojim bližnjim.

Koliko časa zmorete, brez da bi pogledali mail, telefon, Facebook in Instagram profil? Nekateri več, drugi manj. Takšen je današnji življenjski stil, a včasih se je dobro tudi malo odklopiti... Zakaj?

 Dobrobiti tehnološkega razstupljevanja: 

1. Postali boste bolj sproščeni in bolj slišali sebe ter druge

Namesto da fotografirate pecivo, ki ste ga ravno spekli, ga raje zares okusite z vsemi čuti. Nič ni narobe s fotografiranjem hrane, a če to pogosto počnete, si vzemite vsaj malo "pavze". Pustite telefon doma, ko se dobite s prijateljem in mu prisluhnite, kaj vam želi povedati. Pojdite v hribe ali nekam v naravo ter se zabavajte tako, kot so se zabavali naši straši, ko niso imeli telefonov. Privoščite si večer brez telefona, povabite prijatelje, prižgite sveče in se samo pogovarjajte! Ja čudovit prizor, da bi ga z veseljem mimogrede posneli in objavili na Instagram... Tokrat to izpustite! 

2. Tudi živali bodo srečnejše

Seveda je vaš kuža čudovit in narava, pa kateri se sprehajata prav tako - kako čudovita je šele, če ji dodate filter ter objavite njegovo fotografijo na Instagramu! A namenite vsaj en sprehod le njemu in pustite telefon doma.

3. Po detoxu boste bolj efektivni

Vaše misli bodo bolj jasne in lažje se boste skoncentrirali, če boste vsaj nekaj časa "odklopljeni". Ko je vaša pozornost razpršena na več stvari hkrati, namreč ne morate stvari opravljati kvalitetno.

4. Počnite, kar vas veseli, pa zato nikoli nimate časa 

Odkar imamo toliko "dela" s socialnimi omrežji kar pozabimo, da radi tudi beremo knjige, igramo inštrumente, slikamo, barvamo, plešemo, raziskujem... 

5. Spomnili se boste, kaj je v življenju zares pomembno

To so stvari, ki so pred vami. Vaši straši, prijatelji, otroci, narava, sončni vzhodi, živali… 

6. Postali boste srečnejši

Če boste postali zavestni trenutka, v katerem živite, se ozrli okrog sebe in resnično živeli ta trenutek, vas bo to nedvomno osrečilo.

Sorodni članki

40-dnevni post Jaz #vztrajam dan 38: Tehnološko razstrupljanje

Danes se bomo postili od telefonov in računalnikov, ker je občasno nujno, da se od tehnologije in nenehnih impulzov odklopimo in spočijemo.

To so trenutki, v katerih se zavedate polnosti življenja

Kdaj se zares zavedate, da živite? Kaj vam pospeši srčni utrip in vas napolni z adrenalinom?

12 nasvetov, da se boste počutili bolj olimpijsko

Se danes ne počutite najbolj olimpijsko? Poskrbite, da boste polni energije, vitalnosti in osredotočeni na svoj cilj – tako kot naši olimpijci – in upoštevajte naslednje...
Najbolj brane vsebine

6 zdravilnih lastnosti kakija

Kaki je prava mala zakladnica hranilnih in zdravih sestavin. Poglejmo si, na kaj vse blagodejno vpliva. 
Več...

25 neverjetnih učinkov tibetanskih vaj na telo in duha

Ljudje iz različnih starostnih skupin, ki so vsaj en mesec izvajali tibetanske vaje, pričajo o presunljivih rezultatih. Poskusite z vajami tudi vi in doživite izboljšanje na nivoju telesne gibčnosti, zdravja, notranjega miru in življenjske energije.
Več...

Jesenski okusi: Polnjena in pečena jabolka

Ko boste preizkusili naslednji recept, boste oboževali jabolka. Sladica je primerna tudi za jesenske zabave ali le kot sladek prigrizek na deževen dan.
Več...

Če opazite naslednje znake, je z vašim črevesjem (verjetno) nekaj narobe

Z nezdravim črevesjem povezujemo nekatere znake, ki ste jih verjetno pripisali čemu drugemu. Preverite, ali jih imate.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri