sluzba-sodelavci

Stres, čedalje večje obremenitve ali pa veliko let v istem poklicu – včasih so potrebne posebne strategije, da najdemo nov elan za delo. Zaljubite se na novo v svojo službo. Tu je 7 genialnih motivacijskih namigov.

1. Upravljanje časa

Kupite si poseben koledarček in vanj vnesite svoje dnevne naloge in opravila. Študije dokazujejo, da ta samostojnost zagotavlja zadovoljstvo. Pri veliki gori dela pomaga taktika salame: obsežno delo se razdeli v posamezne korake. Tako je videti lažje obvladljivo in vsak opravljeni korak prinaša občutek uspeha.

2. Petminutna kupčija

Nalogam, ki vas ne veselijo, dajte 5 minut. Če je nejevolja še vedno prisotna, odnehajte. Trik: običajno potrebujemo le malce premagovanja, da opravimo neljubo nalogo. Po tem se nam običajno sploh ne zdi več tako huda.

3. Sodelavci in soborci

Bolje spoznajte svoje sodelavce – ob kavi ali na pijači. V sproščenem vzdušju se lažje dela in najde soborce in motivatorje, ki delajo za isti cilj in vlivajo pogum.

4. Poglejte čez rob krožnika

Nezadovoljstvo v službi se pojavi zaradi monotonosti dela. Poiščite si izzive, vključite se v posebne projekte ali pa aktivno iščite možnosti dodatnega izobraževanja. Če jih ni, se poskusite učiti od drugih kolegov.

5. Zamenjava nalog

V vsaki službi obstajajo naloge, ki jih ravno ne maramo. Toda: kar je za nekoga dolgočasno in mučno, drugemu predstavlja nove izzive. Pogovorite se o tem s svojimi kolegi in jim ponudite zamenjavo dela. To lahko pri obeh poskrbi za dodatno motivacijo.

6. Zavedno razmišljajte pozitivno

Ja, včasih ni tako lahko. Toda ne osredotočajte se le na negativne vidike svoje službe. V zavest si spravite, da je dobra. Na svoje delo ne glejte le kot na sredstvo namena, temveč tudi kot na rokodelsko umetnost. Kar mirno pohvalite sami sebe, če nekaj naredite dobro.

7. Nagrajevanje

Če delovnega dne kar noče in noče biti konec, si za konec dneva obljubite neko nagrado. Delo vam bo lažje šlo od rok in verjetno boste kar pozabili na uro.

Sorodni članki

Enajst načinov za boj proti preobremenjenosti

Prelaganje obveznosti iz dneva v dan lahko sčasoma privede do kopičenja nedokončanih nalog, ki nas potem obremenjujejo in ustvarjajo občutek, da se ne bomo mogli…

Ste v novi službi deklica za vse? In kako veste, ali ste žrtev mobinga?

Vas zanima, kako na delovnem mestu ohraniti dober prvi vtis, obenem pa postaviti meje, ko gre za opis vaših delovnih nalog? Se sprašujete, kako…

5 minut za produktivnejši dan

Bi verjeli, da za bolj produktiven dan potrebujete le nekaj minut načrtovanja? Sledite spodnjim korakom in ugotovite, koliko stvari lahko naredite le v enem dnevu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri