Kako pomemben je dober nočni počitek, nam verjetno ni treba poudarjati. Toda, po pravici, počnete kaj od tega? Morda so prav te stvari razlog, da ne morete zaspati.

Slika 1/7

Odstotek posameznikov, ki jim kronično primanjkuje spanca, je zelo visok. Vedeti pa je treba, da pomanjkanje spanja ne škodi le posamezniku, ki ne spi, ampak celotni družbi. Se sprašujete, kako? Kar pomislite, koliko nesreč in napak se naredi vsak dan prav zaradi utrujenosti.

Pomanjkanje spanja pa prinese tudi zdravstvene težave, kot so visok krvni pritisk, diabetes, depresija, debelost, težave s koncentracijo in pomnenjem.

Poskrbite torej za dober nočni počitek.

MORDA VAM GA KVARIJO PRAV NASLEDNJE NAVADE ...

NAMAKATE SE V VROČI KOPELI

Se sprašujete, kako lahko nekaj tako sproščujočega pokvari vaš spanec? Težava je vroča voda. Telesna temperatura se namreč zvečer zniža, vroča kopel pa jo znova poviša, pišejo na sleep.org. Vendar je lažje zaspati, ko je nekoliko hladnje, zato vroča kopel tik pred spanjem morda ni za vas.

Profimedia

Sorodni članki

8 stvari, ki jih počnejo uspešni ljudje pred spanjem

Ste kdaj razmišljali o pomembnosti stvari, ki jih počnete pred spanjem? Te imajo namreč velik vpliv na jutrišnji dan. Da se boste dobro odrezali, preverite, kakšne navade imajo…

Kaj počnete narobe, če nenehno čutite utrujenost?

Ravno ste se zbudili, pa bi se najraje zvalili nazaj v posteljo in zatisnili oči še za dve uri. Ne glede na to, koliko počitka si privoščite, vas vedno spremlja utrujenost. Katero…

9 večernih navad, ki bi jih morali usvojiti (če jih še niste)

Medtem ko mnogi posvečamo pozornost jutranjim navadam, tisti najbolj uspešni ljudje dobro vedo, da so večerne prav tako zelo pomembne.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri