meditacija

V svetu naglice in stresa velikokrat nimamo časa, da bi se srečali sami s seboj. Postajamo vedno bolj odtujeni od svojega telesa in tistega, kar nam le to sporoča. Pomembno je, da se znamo ustaviti, zadihati, si ustvariti varen notranji prostor. Šele ko nastopita mir in tišina v umu, lahko zagledamo svoje psihološke vzorce, ki poganjajo emocionalno hranjenje.

Tehnike sproščanja

Tehnik ozaveščanja in vzpostavljanja ponovnega stika s telesom je veliko. Tehnike, do katerih lahko dostopate hitro, se z njimi učinkovito distancirate od situacije, ali pa vzpostavite kontrapočutje prekomernemu vznemirjenju, so dihalne tehnike, NLP tehnike sidranja in druge.

Vse to lahko nadgradimo z različnimi meditacijskimi in vizualizacijskimi tehnikami. Slednje vzpodbudijo nastanek novih nevronskih mrež, ki nam omogočijo boljši odziv pri doseganju zastavljenega cilja.

Nekatere od teh tehnik bomo spoznali na Aktivnem vikendu Odložimo bremena in kilograme, kjer naš cilj ne bo le izguba odvečnih kilogramov, ampak tudi sprememba mentalnih vzorcev in podiranje omejujočih prepričanj, ki vodijo v stalni neuspeh in razočaranje.

Vikend bo potekal od 10. do 12. oktobra v Eko hotelu Bohinj. Vabljeni!

Sorodni članki

Aktivni vikend: Odložimo bremena in kilograme

10. - 12. oktober 2014, Bohinj Park Hotel.

Sproščena medenica je ključ do zdravja in dobrega počutja

Telo in psiha sta nerazdružljiva celota. Vsi mentalni in psihološki vzorci se kažejo na telesu in njegovi drži. Prekomerne mišične napetosti, ki v telesu vzdržujejo telesno ravnotežje…

Ocena telesne drže je ključna za ugotavljanje telesnega neravnovesja

Telo, ki je izpostavljeno prekomernih napetostim, ponavaljajočim vzorcem gibanja in prisilnih držam, ohranja svoje telesno ravnovesje s tako imenovanimi mišičnimi kompenzacijami.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri