macka

Spadate med tiste, ki med spanjem obožujejo toplino teh kosmatih princesk in princev ali zagovarjate nasprotno?

Zanimalo nas je, ali je priporočljivo in zdravo, če mačka spi v naši postelji. Odgovor smo našli na nadvse zabavni "mačji" strani thepurringtonpost.com.

Kot pravi strokovnjakinja za mačke dr. Lynn Bahr:

"Z vidika mačke je popolnoma naravno, da spi ob tistih, ki jih ima rada. Prvih nekaj tednov svojega življenja mladički namreč tičijo tesno skupaj, saj se na tak način grejejo in počutijo varne. Pri mnogih ta navada ostane tudi v odrasli dobi, ko se odločijo stisniti k svojemu lastniku za družbo in udobje, ki so ga izkusili kot mladiči."

Dobra novica: skupno spanje ima pozitiven učinek tako na človeka kot na njegovo mačko.

"Ne samo, da je spanje ob mački dobro za ljudi, prav tako je še posebej dobro za zdravje in dobro počutje mačke," pravi dr. Bahr.

Slaba novica pa ... no, spanje ob mački je za vas lahko samo dobro, saj je pomirjujoče, pomaga odpravljati stres in krepi povezanost med lastnikom in mačko.

Tako da, dragi ljubitelji kosmatih lepotic in lepotcev, kar dovolite mački, da se ponoči povzpne na vašo posteljo in stisne k vam!

Preverite še, kakšna je zdravilna moč domačih živali.

Priporočamo tudi:

Sorodni članki

Kaj izbrani ljubljenček pove o nas

Trenutno sem v tistem življenjskem obdobju, ko ima dobršna polovica prijateljev otroke, druga polovica pa si družinsko atmosfero (za zdaj) še ustvarja s kosmatimi nadomestki ...

Kaj nas o vztrajnosti in življenju nasploh lahko naučijo mačke?

Mačke znajo uživati življenje. Znajo si narediti sebi srečno okolje, če jim je le to dopuščeno. Kaj nas lahko potemtakem naučijo o vztrajnosti, o iskanju sreče in o življenju…

Kako zdravijo mačke

Študije dokazujejo, da ljudje, ki imajo okoli sebe živali, lažje preživijo krizne čase kot tisti…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri