prijatelji

Imeti enega najboljšega prijatelja, ki stori vse, se v teoriji sliši lepo, v resnici pa vam en človek ne more nuditi čisto vsega, kar potrebujete. Za to je potrebnih nekaj prijateljev, ki bodo tu vedno, ko jih potrebujete. Če imate v svoji družbi takšne, ste na pravi poti.

1. Prijatelj, ki ga poznate že celo življenje

Zrasla sta skupaj, prebila sta lepe in težke trenutke ter poznata najskrivnostnejše kotičke drug drugega. Ve za vaše propadle romance, česa se sramujete in kaj vam je v ponos. Dobro je imeti ob sebi človeka, ki vam pove, da se pred počitnicami vedno preveč obremenjujete, potem pa vse izpade v redu. Vedno najdeta teme za pogovor in brez težav nadaljujeta, kjer sta ostala, ko se ponovno vidita.

2. Prijatelj, ki vas navdihuje

Ta prijatelj odseva pozitivno energijo, ker življenje živi na polno. Morda si uresničuje sanje in se vsako leto povzpne na Kilimanjaro, odide na potovanje okrog sveta, a se vedno vrne domov ali se v službi vedno izkaže odlično. Je nekdo, ki vam daje razlog, zakaj morate poskusiti s tečajem tujega jezika in si pobarvati lase, če si tega želite. V težkih trenutkih vas vedno opomni, zakaj se trudite in k čemu stremite.

3. Prijatelj, s katerim si delite izkušnje

Je ključna oseba, ki vas podpira, ko želite obupati pri dieti, saj je tudi sama šla skozi izgubljanje kilogramov. V vzpodbudo se z vami odpravi na rekreacijo in skrivaj pripravi zabavo, ko dosežete svoj cilj. Nanjo se zanašate, ker razume, kaj se vam dogaja v življenju, kar je včasih pomembnejše od podpore nekoga, ki tega ni prestal.

4. Prijatelj, ki zganja paniko

Sliši se kot nekdo, ki ga ne želite imeti v svoji družbi, vendar se zaradi njega včasih zazdi, da je z vami vse v redu. Sliši se grozno, vendar nas primerjava z drugimi ljudmi včasih ohranja pri zdravi pameti. Nismo vedno mirni, pripravljeni in zbrani. Ta prijatelj vas opomni, da je to povsem človeško.

5. Sorodna duša

Sostanovalec, bližnji prijatelj, brat ali sestra. Sorodna duša je nekdo, s komer delite svoje najintimnejše teme, uživate v njegovi/njeni bližini, je tu, ko potrebujete pogovor ali zabavo. Uživata tudi, če samo sedita na kavču in gledata film, bereta v tišini ali pečeta palačinke. Je nekdo, ki vam lahko prebere misli in pozna vse izraze na vašem obrazu, zato ve, kdaj vam je nelagodno.

Preberite tudi:

Sorodni članki

5 razlogov, zakaj se morate nehati boriti za njegovo/njeno pozornost

V vsakem razmerju je potrebnega nekaj prilagajanja in sprejemanja kompromisov, vendar naj se to ne spreobrne v iskanje pozornosti in zamenjavo svoje osebnosti za takšno, kot...

Kako se najboljši prijatelji razlikujejo od ostalih?

Prijatelji pridejo v naše življenje z vseh strani. Poznamo jih z iste ulice, drugi so bili sostanovalci v študentskem domu, tretje smo srečali povsem naključno. Le nekaterim pa...

Ko ljubimo z razumom, ljubimo bolje

Morda se ob prvi misli zdi nekoliko čudaško, da v isti sapi govorimo o razumu in ljubezni. Vse življenjske izkušnje in vsa do zdaj odkrita znanja nas namreč učijo, da sta si...

Izbor uredništva

12 krutih resnic vam bo pomagalo zaživeti na polno

Resnico je težko sprejeti, vendar vam bo omogočila, da boste začeli uživati življenje in izkoriščati vsak dan, kot bi...

Več...

7 stvari, ki jih zreli moški nikoli ne naredijo

Zrelost vsekakor ni odvisna od starosti. Vsakdo dozori ob svojem času. Danes si bomo pogledali, kaj naredi moške zrele.

Več...

Vabljeni na nepozaben tekaški konec tedna – oktobra v Umagu!

V oktobru se pripravlja nepozaben tekaški konec tedna! Pridružite se nam! Preživeli ga bomo na obali, v družbi vrhunskih strokovnjakov...

Več...

Najbolj brane vsebine

9 zdravstvenih razlogov, zakaj vas lahko ves čas tišči lulat (in kako to odpraviti)

Pogosto obiskovanje stranišča je lahko nekaj popolnoma normalnega, lahko pa pomeni tudi nekaj resnega. Poglejte, kako veste, za kaj gre.
Več...

Ko nekoga zares ljubite, mu pogosto zastavite teh 10 vprašanj

Vsak ima svoje skrivnosti, ki ohranjajo razmerje trdno in cvetoče. Če partnerja zares ljubite, mu zagotovo pogosto zastavite teh 10 vprašanj.
Več...

8 znakov, da se nahajate v resnično ljubečem razmerju

Kako veste, da je vaše razmerje ljubeče in ima lepo prihodnost? Tako ...
Več...

12 krutih resnic vam bo pomagalo zaživeti na polno

Resnico je težko sprejeti, vendar vam bo omogočila, da boste začeli uživati življenje in izkoriščati vsak dan, kot bi bil vaš zadnji.
Več...

Novejša raziskava pokazala, da slepič le ima pomembno vlogo v našem telesu

Dolgo časa smo bili prepričani, da slepič nima neke posebne vloge v našem telesu, pred kratkim pa je raziskava pokazala, da to ni popolnoma res. Zakaj, preberite v nadaljevanju.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri