prijatelji

Imeti enega najboljšega prijatelja, ki stori vse, se v teoriji sliši lepo, v resnici pa vam en človek ne more nuditi čisto vsega, kar potrebujete. Za to je potrebnih nekaj prijateljev, ki bodo tu vedno, ko jih potrebujete. Če imate v svoji družbi takšne, ste na pravi poti.

1. Prijatelj, ki ga poznate že celo življenje

Zrasla sta skupaj, prebila sta lepe in težke trenutke ter poznata najskrivnostnejše kotičke drug drugega. Ve za vaše propadle romance, česa se sramujete in kaj vam je v ponos. Dobro je imeti ob sebi človeka, ki vam pove, da se pred počitnicami vedno preveč obremenjujete, potem pa vse izpade v redu. Vedno najdeta teme za pogovor in brez težav nadaljujeta, kjer sta ostala, ko se ponovno vidita.

2. Prijatelj, ki vas navdihuje

Ta prijatelj odseva pozitivno energijo, ker življenje živi na polno. Morda si uresničuje sanje in se vsako leto povzpne na Kilimanjaro, odide na potovanje okrog sveta, a se vedno vrne domov ali se v službi vedno izkaže odlično. Je nekdo, ki vam daje razlog, zakaj morate poskusiti s tečajem tujega jezika in si pobarvati lase, če si tega želite. V težkih trenutkih vas vedno opomni, zakaj se trudite in k čemu stremite.

3. Prijatelj, s katerim si delite izkušnje

Je ključna oseba, ki vas podpira, ko želite obupati pri dieti, saj je tudi sama šla skozi izgubljanje kilogramov. V vzpodbudo se z vami odpravi na rekreacijo in skrivaj pripravi zabavo, ko dosežete svoj cilj. Nanjo se zanašate, ker razume, kaj se vam dogaja v življenju, kar je včasih pomembnejše od podpore nekoga, ki tega ni prestal.

4. Prijatelj, ki zganja paniko

Sliši se kot nekdo, ki ga ne želite imeti v svoji družbi, vendar se zaradi njega včasih zazdi, da je z vami vse v redu. Sliši se grozno, vendar nas primerjava z drugimi ljudmi včasih ohranja pri zdravi pameti. Nismo vedno mirni, pripravljeni in zbrani. Ta prijatelj vas opomni, da je to povsem človeško.

5. Sorodna duša

Sostanovalec, bližnji prijatelj, brat ali sestra. Sorodna duša je nekdo, s komer delite svoje najintimnejše teme, uživate v njegovi/njeni bližini, je tu, ko potrebujete pogovor ali zabavo. Uživata tudi, če samo sedita na kavču in gledata film, bereta v tišini ali pečeta palačinke. Je nekdo, ki vam lahko prebere misli in pozna vse izraze na vašem obrazu, zato ve, kdaj vam je nelagodno.

Preberite tudi:

Sorodni članki

5 razlogov, zakaj se morate nehati boriti za njegovo/njeno pozornost

V vsakem razmerju je potrebnega nekaj prilagajanja in sprejemanja kompromisov, vendar naj se to ne spreobrne v iskanje pozornosti in zamenjavo svoje osebnosti za takšno, kot...

Kako se najboljši prijatelji razlikujejo od ostalih?

Prijatelji pridejo v naše življenje z vseh strani. Poznamo jih z iste ulice, drugi so bili sostanovalci v študentskem domu, tretje smo srečali povsem naključno. Le nekaterim pa...

Napolnite življenje z dobrimi prijatelji

Ker so prijatelji velik del naših življenj, je pomembno, koga štejemo mednje. Ko se vam zdi, da imate v svojem krogu tudi osebe, ki jih ne smatrate kot prijatelje, morate zmanjšati...
Izbor uredništva

Doma pripravljene vode z okusom - 16 odličnih receptov

Ste v trgovini kdaj vzeli v roke plastenko vode z okusom in preverili njene sestavine?

Več...

Zakaj srečni pari ne delijo svojega življenja na družbenih omrežjih?

Živimo v zanimivih časih, ko objave na profilih družbenih omrežij pogosto pomenijo več kot to, kar se dogaja v realnosti.

Več...

7 opozorilnih znakov, da ne poslušate svojega srca

Preverite, ali ste zares sposobni poslušati sebe?

Več...
Najbolj brane vsebine

Ideja za izlet: Rabeljsko jezero

Radi bi se šli nekam ohladiti, sprostiti, se sončiti, morda veslati... Z družino, psom ali prijatelji. Pa ne veste, kam? Rabeljsko jezero je odlična destinacija. 
Več...

Poletna torta z grškim jogurtom in jagodičjem (brez dodanega sladkorja in peke!)

Če si grški jogurt radi privoščite za sladico ali zajtrk, vam bo všeč tudi lahka torta brez peke. Ker ima malo sestavin in je priprava povsem preprosta, jo lahko naredite tudi na počitnicah ali kot piknik sladico.
Več...

Hujšanje: 8 nasvetov, ki jih upoštevajte, če se številka na tehtnici ne premakne

Videti je preprosto – manj hrane, več gibanja. Strategija, ki so jo preizkusili številni in tudi dosegli odlične rezultate. Vsem pa ta način ne prinese rezultata, ki si ga želijo. Če ste med njimi, je morda čas, da preizkusite drugače. Morda je čas, da ...
Več...

Ideja za izlet: Mašun - ki ponuja številne možnosti za sprehode in rekreacijo v naravi

Čudovita sončna sobota, preživeta v objemu prostranih notranjskih gozdov!
Več...

8 nasvetov, kako izstopiti iz cone udobja

Običajno nas je strah sprememb, zato veliko ljudi raje biva v navidezno varni coni udobja. A v coni udobja ne bomo naredili ničesar velikega. 
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri