sreca

Ko ste psihično in fizično zadovoljni sami s seboj, boste lahko pozitivna, srečna in boljša oseba.

Če si prizadevate, da bi s kopičenjem izkušenj rasli in postajali boljši, ne pozabite poskrbeti za naslednje stvari. Nenazadnje vedno obstaja kaj, kar lahko na sebi še izboljšamo.

Telesu dajte, kar potrebuje - brez slabe vesti

Dobro je, da se ne vdate skušnjavi, ki vam govori, da bi bilo bolje ostati doma kot se odpraviti na trening. Ali, da ne potrebujete družabnih večerov, ker se boste ob filmu bolj zabavali. Vendar nam telo včasih sporoča, da ni pripravljeno na nov naporen trening in da je preutrujeno za druženje pozno v noč. Takrat prisluhnite in se brez slabe vesti odpravite le na lahkoten sprehod, ali pokličite prijatelje in povejte, da naslednjič zagotovo pridete. Ne silite čez meje, saj se bo to kmalu poznalo na vašem počutju.

Bodite pozorni, kam usmerite energijo

Kako porabljate energijo vpliva na to, ali ste konec dneva zadovoljni, ali v posteljo ležete polni skrbi in slabo razpoloženi. Premislite, katere osebe v vaši bližini si zaslužijo pozornost in krepite odnos z njimi. Tisti, ki vam jemljejo dobro voljo in vas čustveno izčrpajo, pa naj ostanejo v ozadju. Enako ravnajte v drugih situacijah. Vprašajte se, ali je vredno, da se spopadate z vsem stresom, ki ga prinese določeno delo? Včasih je to neizogibno, drugič pa se po nepotrebnem izpostavljate napetosti in negativnim čustvom. Več pozornosti usmerite v to, kam in komu dajete svojo energijo.

Končajte, preden ponovno začnete

Pravila se je dobro držati na vseh področjih, tako v odnosih, službi kot pri pomembnih odločitvah. Ko končate razmerje ali prekinete prijateljski odnos, ne hitite sklepati novih poznanstev. Najprej se prepričajte, da ste premleli dogodke in spoznali, da je zgodba končana. Šele ko boste prepričani, da ste vse skupaj pustili v preteklosti, nadaljujte z iskanjem novih prijateljev ali simpatije.

Analizirajte situacije

To ne pomeni, da morate ob koncu dneva ponovno iti čez vse dogodke, ki ste jih doživeli. Osredotočite se le na negativne ali tiste, pri katerih ste morali prevzeti odgovornost. Ste dali vse od sebe in naredili, kar ste lahko? Ste premislili, preden ste se odzvali, ali je iz vas govorila jeza? Prepoznali boste, kdaj težko nadzorujete jezo in kdaj bi lahko ravnali bolje. To uporabite v prihodnje in izboljšajte svoje šibke točke.

Sorodni članki

Če sta se razšla iz teh razlogov, lahko zvezo ponovno obnovita

Včasih je situacija nepopravljiva in razmerje ne bi nikoli več delovalo tako, kot je prej. Ko se razideta zaradi nepravih razlogov, pa bi lahko spet imela skupno prihodnost.

6 znakov, da ste se zapletli v čustveno razmerje

Od 'preizkušanja terena' do zamišljanja o prihodnosti z nekom, ki ni vaš partner ... Se morda le niste preveč čustveno navezali na nekoga?

Česa se lahko naučimo iz strtega srca?

Ko propade razmerje, v katerega ste vlagali svojo ljubezen, pozornost, čas in še marsikaj drugega, ni čarobnega zdravila, ki bi v trenutku ozdravilo zlomljeno srce. So samo…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri