9. in 16. junija se med več kot 300 belih lipicancev vrača priljubljena akcija barvanja belih lipiških ograj. Pridite in zavihtite čopiče tudi vi, pobarvajte svoj del bele lipiške ograje in ne zamudite piknika v Lipici.

Bele ograje obiskovalcem Kobilarne Lipica prve izrečejo dobrodošlico, ko vstopijo na edinstveno lipiško posestvo. So podoba, znana po vsem svetu, obenem pa varujejo več kot 300 belih lipicancev in 31 letošnjih žrebičkov.

Vsako leto povezujejo velike in majhne mojstre barvanja, ki se vedno znova vračajo v Lipico, kjer so pobarvali svoj del ograje in pustili svoj pečat.

Letos se bodo znova srečali v nedeljo, 9. in 16. junija.

Že od 10. ure dalje se jim lahko pridružite vsi, ki želite zavihteti čopič, prispevati k ohranjanju kulturne dediščine, doživeti nepozaben dan na brezmejnih zelenicah Lipice in postati del velike lipiške družine.

V zahvalo boste prejeli krožnik kraške mineštre in velik popust za ogled najlepših lipicancev.

Predvsem pa boste lahko uživali na poletnem pikniku s spremljevalnim programom, ob glasbi v živo in dobrotah na žaru.

Ne zamudite privlačnega dogajanja in nepozabnih doživetij:
  • Otroci bodo lahko ustvarjali na delavnicah v parku,
  • spoznavali prikupne ponije in
  • doživeli vožnjo s kočijo,
  • za sproščeno vzdušje pa bo poskrbela glasba v živo.

Vsem sodelujočim bo na voljo posebno ugodna ponudba vstopnic za obisk kobilarne in ogled edinstvene predstave z lipicanci Zgodba o Lipici ob 15. uri.

Zberite svojo najboljšo ekipo in pobarvajte svoj del bele lipiške ograje

Na letošnje barvanje ograj prav posebej vabijo ekipe, ki lahko štejejo do deset članov.

Ekipa, ki bo pobarvala največ ograje, bo prejela slastno pizzo za vse svoje člane, vstopnico za ogled edinstvene predstave z lipicanci in spominsko zahvalno ploščico na ograji.

Prijavite se na naslov info@lipica.org.

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed

Sorodni članki

Prijeten vikend v Lipici: Poletna muzejska noč in barvanje ograj

Prihajajoči vikend, v soboto, 16. junija, Lipica s svojimi čudovitimi lipicanci vabi na Poletno muzejsko noč. V nedeljo, 17. junija, pa se jim lahko pridružijo vsi, ki želijo…

438. rojstni dan lipicanca

Najlepši lipicanci Kobilarne Lipica in Združenja rejcev lipicanca Slovenije bodo v nedeljo, 20. maja, nastopili na Dnevu lipicanca. Vrhunec privlačnega celodnevnega praznovanja bo…

Princ bo prijahal na belem lipicancu

Humoristične zaplete družine Erjavec oziroma romanco za punco, dva fanta in lipicanca so ustvarjalci projekta posneli v Kobilarni Lipica

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri