Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Kako postanete odpornejši na napetost in stres?

10. 4. 2019

Zakaj se nekaterih ljudi stres “ne prime” in se zdi, da nanje nima velikega vpliva?

Slika 1/3

ZAVEDAJTE SE …

… sebe, svojega telesa, uma, misli, ki švigajo sem ter tja, dejanj. S tem boste opazili, na katerih področjih imate še veliko rezerve in se lahko izboljšate, pa tudi kje že dajete vse od sebe. Ko se naslednjič znajdete v stresni situaciji, se ustavite in opazujte svojo reakcijo. Razmislite, zakaj v vas prebudi takšna čustva in kaj boste rekli ter storili v nadaljevanju.

Svoje zavedanje okrepite tudi tako:

POSLUŠANJE TELESA: Kako se ob stresu in napetosti odziva telo? Imate pospešen srčni utrip, vam naraste tlak, stisnete zobe, se zaprete?

ZAPISUJTE: Zapišite si vse, kar ste opazili v prvi točki. To vam bo dalo priložnost, da ugotovite, ali je kakšen odziv še posebej škodljiv, oziroma ali lahko kaj bolje nadzorujete.

ANALIZIRAJTE: Kaj se dogaja v vaši glavi, ko ste napeti? Kaj vam pravijo misli? Ko razumno še enkrat premislite, boste ugotovili, da so bile informacije, ki vam jih je dal um, popolnoma neresnične ali nesmiselne. Naslednjič boste lahko manj prestrašeni, saj boste vedeli, da nekateri scenariji niso zelo verjetni, čeprav ste pomislili nanje.

profimedia

Preverite tudi:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri