Zakaj se nekaterih ljudi stres “ne prime” in se zdi, da nanje nima velikega vpliva?

Slika 1/3

ZAVEDAJTE SE …

… sebe, svojega telesa, uma, misli, ki švigajo sem ter tja, dejanj. S tem boste opazili, na katerih področjih imate še veliko rezerve in se lahko izboljšate, pa tudi kje že dajete vse od sebe. Ko se naslednjič znajdete v stresni situaciji, se ustavite in opazujte svojo reakcijo. Razmislite, zakaj v vas prebudi takšna čustva in kaj boste rekli ter storili v nadaljevanju.

Svoje zavedanje okrepite tudi tako:

POSLUŠANJE TELESA: Kako se ob stresu in napetosti odziva telo? Imate pospešen srčni utrip, vam naraste tlak, stisnete zobe, se zaprete?

ZAPISUJTE: Zapišite si vse, kar ste opazili v prvi točki. To vam bo dalo priložnost, da ugotovite, ali je kakšen odziv še posebej škodljiv, oziroma ali lahko kaj bolje nadzorujete.

ANALIZIRAJTE: Kaj se dogaja v vaši glavi, ko ste napeti? Kaj vam pravijo misli? Ko razumno še enkrat premislite, boste ugotovili, da so bile informacije, ki vam jih je dal um, popolnoma neresnične ali nesmiselne. Naslednjič boste lahko manj prestrašeni, saj boste vedeli, da nekateri scenariji niso zelo verjetni, čeprav ste pomislili nanje.

profimedia

Preverite tudi:

Sorodni članki
None

Skriti sprožilci stresa na katere ne pomislimo

Stres in napetost se prikradeta s stvarmi, ki jih počnemo vsak dan, a se ne zavedamo, kakšno škodo nam povzročajo. Je med njimi katera, v kateri se najdete tudi vi?

3 preproste vaje, ki vam pomagajo sprostiti napetost med delom

Že navaden dan v službi prinese veliko stresa, kaj šele pomembni sestanki, govori in stalen nadzor nad opravljenim delom. S stresom in tesnobo se lahko spopadete kar na delovnem…
None

Prepoznajte znake stresa!

Naučite se prepoznati glavne opozorilne znake stresa in ukrepajte še pravi čas.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri