Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Kako se najboljši prijatelji razlikujejo od ostalih?

Kako se najboljši prijatelji razlikujejo od ostalih? (foto: Profimedia) Profimedia
11. 7. 2017

Prijatelji pridejo v naše življenje z vseh strani. Poznamo jih z iste ulice, drugi so bili sostanovalci v študentskem domu, tretje smo srečali povsem naključno. Le nekaterim pa lahko dodelimo titulo »najboljši prijatelji«. Zakaj so tako posebni?

Pri nekaterih osebah začutimo, da se z nami povežejo bolj, kot drugi. Kaj je značilno za vse najboljše prijatelje?

Enako se veselijo, da bodo popoldne preživeli z vami ob televiziji ali z vami na zabavi

Če ste se pred zabavo kdaj dobili s prijatelji, da se zberete na kup in se pripravite na zabaven večer, potem veste, kako zanimiv je bil že čas pred odhodom. Bolj kot kam greste je pomembno, v kakšni družbi ste. Večer je lahko enako ali še bolj prijeten doma v družbi petih ljudi, kot v nočnem klubu v množici ob glasni glasbi. Počitnice so idealna priložnost, da se z najboljšimi prijatelji odpravite na oddih za nekaj dni in ustvarite še nekaj nepozabnih spominov.

Pošljejo sporočilo, ker jim je mar in ne, ker nekaj potrebujejo

Vsi imamo prijatelje in znance, ki se oglasijo le takrat, ko so povabljeni na isti dogodek, potrebujejo zapiske, pripravljajo zabavo ali se obračajo po nasvet o tem in onem. Drugače pa od njih ni glasu. Dobro je imeti veliko mrežo prijateljev in nič ni narobe, če katerega izmed njih vidite le na večjih dogodkih. Vendar je to le bežni znanec ali prijatelj, ki ga poznate bolj površno. Pravi prijatelji se spomnijo, da imate danes pomemben sestanek, vas povprašajo o bolni babici, jih zares zanima, kako se počutite in se ne zadovoljijo z avtomatskim »v redu«. Nanje lahko računate vedno, ko jih zares potrebujete, saj se brez pomislekov odpovejo zabavi in dan preživijo z vami. Veste, da mislijo na vas, tudi kadar jih ni zares tu.

Ob vas so tudi, ko se spopadate s težkimi situacijami

Od najboljših prijateljev vsi pričakujemo, da se bodo skupaj z nami osramotili na karaokah, stali poleg nas na poroki v kakršnikoli obleki, ki jim jo bomo izbrali in nam ploskali ob prejemu diplome. A tu so tudi manj srečni trenutki, ko je njihova prisotnost nujna. Ko se spopadamo s hujšo boleznijo, izgubimo drago osebo, se razidemo z dolgoletnim partnerjem in nam spodleti zagovor izpita, računamo nanje. Že prisotnost najboljših prijateljev izboljša situacijo. Vedno nudijo tolažbo in vedo, kaj storiti, da bi se počutili bolje. Njihovi nasveti običajno delujejo najbolje in ob njih čutimo, da bo nekoč spet vse v redu.

Ko so v razmerju ne izginejo iz vašega življenja … vsaj ne za dolgo

Normalno je, da smo ob novi romanci navdušeni in želimo z osebo preživeti čim več časa, vendar pravi prijatelji kljub temu ne zanemarijo ostalih pomembnih odnosov. Prijatelji, ki zaradi novega partnerja izginejo iz vidnega polja za več mesecev, verjetno ne bodo ob vas niti takrat, ko bi jih zares potrebovali. Če poznate takšno osebo, ki zavrne druženje z vašo družbo le zato, ker boljše polovice tokrat niso vključene, se ne zanašajte nanjo. Partnerji zagotovo lahko postanejo del kroga prijateljev, vendar so najboljši prijatelji še vedno na voljo za druženja »ena na ena« in vam na razpolago, ko potrebujete le njih.

Natanko vedo, kako vas razvedriti

Pripravljeni so na vsako priložnost: boleč razpad zveze, slab dan, spor s starši, razočaranje nad dragim potovanjem … Vedno vedo, kaj storiti, da vas spravijo v boljšo voljo. Pa naj bo to s krožnikom palačink in hladnimi koktejli ali jokanjem ob romantičnih filmih. Znajo pokazati, da so tu, ko jih boste potrebovali in se hoteli pogovoriti (s čokolado in najljubšo nadaljevanko).

Znajo zares prisluhniti

Tudi ko sedite v lokalu ob kavi in izpovedujete svojo neuslišano ljubezen, se pritožujete nad sodelavci ali veselo razlagate prigode s počitnic, vas dober prijatelj posluša in vas ne prekine niti, ko je na karaokah na vrsti njegova najljubša pesem. Pomembni ste le vi in vajin pogovor, za okolico se tisti trenutek ne zmeni. In seveda ne spregleda, da ste mu nekaj zamolčali ter opazi rdečico na licih, ko govorite o nekom iz sosednje hotelske sobe.

Radi vas imajo zaradi vaše osebnosti in ne zaradi dosežkov

Najboljši prijatelji vas bodo imeli radi ne glede na to, da ste sedaj že vsi odrasli, nekateri poročeni, drugi v iskanju ljubezni, da si lahko sedaj privoščite pravo steklenico vina namesto tetrapaka in da se lahko kadarkoli odpravite ven ter pripravite zabavo, tudi če se starši ne odpravljajo na dopust. Podpora prijateljev vedno ostane ne glede na to, s čim vas preseneti življenje. Z vami ostanejo na najnižjih točkah in se veselijo ob uspehih.

 Preberite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri