koledar

Že leto 2016 je bilo precej radodarno glede dela prostih dni, saj je bilo med tednom kar 9 praznikov, leta 2017 pa bomo dodali še enega; torej skupaj nas čaka kar 10 dela prostih dni.

Od skupaj 12 praznikov, ki so v Sloveniji dela prosti dnevi, bomo v letu 2017 samo dva praznovali čez vikend, in sicer že takoj v začetku 1. januarja (nedelja) in potem še 25. junija dan državnosti (nedelja). Vsi ostali prazniki in dela prosti dnevi so na 'sporedu' med tednom.

Manj podaljšanih vikendov

Slaba stran dela prostih dni v 2017 je ta, da jih je večina dejansko sredi tedna, kar pomeni, da si bo veliko težje organizirati t. i. podaljšane vikende. V 2016 je bilo takih vikendov kar sedem, leta 2017 pa bodo samo trije: za velikonočne praznike (ponedeljek) ter prvomajske (ponedeljek, torek) in božične praznike (ponedeljek, torek).

Koledar praznikov in dela prostih dni v 2017

1. in 2. januar 2017 - novo leto (nedelja, ponedeljek)

8. februar - Prešernov dan, slovenski kulturni praznik (sreda)

17. april - velikonočni ponedeljek

27. april - dan upora proti okupatorju (četrtek)

1. in 2. maj - praznik dela (ponedeljek, torek)

25. junij - dan državnosti (nedelja)

15. avgust - Marijino vnebovzetje (torek)

31. oktober - dan reformacije (torek)

1. november - dan spomina na mrtve (sreda)

25. december - božič (ponedeljek)

26. december - dan samostojnosti in enotnosti (torek)

Še pet praznikov, ki pa niso dela prosti dnevi

Poleg 12 omenjenih v Sloveniji obeležujemo še 5 praznikov, ki pa niso dela prosti dnevi. To so: dan Primoža Trubarja (8. junij), združitev prekmurskih Slovencev z matičnim narodom (17. avgust), vrnitev Primorske k matični domovini (15. september), dan suverenosti (25. oktober) in dan Rudolfa Maistra (23. november).

Vir: www.vlada.si

Sorodni članki

Tekaške prireditve 2017

Da ne boste več zamujali s prijavami, smo za vas naredili seznam maratonov in polmaratonov ter drugih tekaških prireditev v letu 2017.

Koledar dogodkov - Bodi na tekočem!

V priloženem koledarju ti predstavljamo seznam najpomembnejših in najbolj zanimivih dogodkov, ki jih ne smeš zamuditi. Koledar redno spremljaj, saj bomo k že obstoječim dogodkom…

Pomembni košarkarski dogodki v letu 2015

Leto 2015 je za slovensko košarko znova zelo pomembno leto. Da ne boste katerega od priljubljenih dogodkov zamudili, so poskrbeli na KZS s prenovljenim in dostopnejšim koledarjem.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri