profimedia-0314294692

So osebe, poleg katerih je težko obdržati mirno kri in optimističen pogled na svet ... Pa vseeno lahko. 

Če želimo, lahko obržimo pozitivno počutje tudi takrat, ko smo obkroženi z negativci, ki nam dvignejo krvni tlak. 

Kako torej ostati miren, ko si obkrožen z negativnimi ljudmi?
1. Ohranite pozornost na sebi 

Ne glede na to, kaj počnejo drugi, lahko vedno nazdorujete svoje občutke in obnašanje. Ne morete kontrolirati reakcij drugih, lahko pa kontrolirate svoje odzivanje in svojo pozornost. Vsak je odgovoren zase. Negativec tako ali tako dela škodo sebi. Vi pa dajte sebi jasno obljubo, da ne želite biti del njegove zgodbe. 

2. Prebudite v sebi lepe občutke

Morda vam v tistem trenutku pomaga, da se spomnete na nekaj, kar vas vedno pomiri: bodisi je to misel na otroka, žival, drago osebo, nekaj, kar imate radi … Občutite to ljubezen in pozitivne občutke, ki jih ne mora nihče onemogočiti.

3. Obrnjena reakcija

Še ena izmed odličnih taktik za soočanje s težkimi ljudmi je taktika obrnjene reakcije. Ko se nekdo obnaša negativno, poskušajte vi delovati ravno nasprotno. Če je nekdo pesimističen, bodite optimistični. Če nekdo vpije, vi govorite mirno. Če vas nekdo kritizira, ga vi pohvalite. Če nekdo deluje s sovraštvom, vi delujte z ljubeznijo. Če vas nekdo grdo gleda, se mu vi prijazno nasmehnite.

4. Ne jemljite si k srcu

Kadarkoli je kdo negativno naravnan, se spomnite, da ima ta oseba morda zelo slab dan ali težko obdobje v življenju, morda nosi ogromno stresov in žalosti. Ne veste, kaj se mu dogaja. Zato je zelo pomembno, da njegove reakcije ne jemljete preveč osebno. 

Po navdihu: minimagazin.info

Preberite si še kaj vam lahko pobere energijo, poleg negativnih ljudi

Sorodni članki

Ljubezen je odločitev

Vse v našem življenju je posledica takšnih in drugačnih odločitev. Se vam ne zdi? Odločamo se na vseh področjih svojega bivanja, torej se odločamo tudi za ljubezen.

Kako preživeti družinska srečanja brez drame

Družinska kosila in srečanja. Vsak si želi, da bi bila preživeta v miru, smehu in sproščenem vzdušju. Kaj pa, če imamo vedno prisotnega nekoga, ki naredi dramo?

14 navad, ki bodo spremenile vaše razpoloženje

Si želite biti srečnejši in zdravi? Potem je tu nekaj predlogov, kako lahko to dosežete. Preprosto je ...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri