ocistimo-nase-gore-3

V šestih letih so obiskovalci gora v dolino odnesli že več kot 27 ton odpadkov v 150.000 vrečkah.

Zavarovalnica Triglav bo v sodelovanju z ljubitelji gora iz cele Slovenije v soboto, 7. maja 2016, ob 11 uri pri koči Luka na Mariborskem Pohorju, stopila v sedmo sezono tradicionalne planinsko-čistilne akcije Očistimo naše gore.

Zbor bo ob 10. uri ob vznožju gondolske žičnice Pohorska vzpenjača.

Letos želijo spodbuditi planince, da bi se tudi ob obisku planinskih koč vedli preudarno pri rabi naravnih virov in ravnanju z odpadki. Ob tem akcijo širijo navzgor, saj bodo dodali novih osem koč v visokogorju. In kar je najpomembneje, v akcijo je iz leta v leto vključenih vse več ljubiteljev narave, vključno s spletno skupnostjo podpornikov in ambasadorjev Očistimo naše gore, ki skrbijo, da bodo v lepotah narave uživale tudi generacije za nami.

Za sodelujoče darila in zanimiv program

Vsi, ki se bodo v soboto pridružili pohodu, bodo v dar dobili majico akcije Očistimo naše gore ter obvezno opremo biorazgradljivo vrečko za pobiranje odpadkov – in rokavice. Na vrhu bo udeležence pričakala planinska malica in zabavno druženje. Kuža Pazi bo v bližini koče skril tudi gorske zaklade in organiziral geolov za otroke. Člani Gorske reševalne službe Maribor pa bodo pokazali, kako poskrbeti za varnost v gorah.

Svojo udeležbo lahko potrdite po e-pošti na naslovu pr@triglav.si.

Več informacij o akciji Očistimo naše gore najdete na www.ocistimogore.si

Sorodni članki

Vabljeni na Pokljuko: Akcija Očistimo naše gore zaključuje že 7. sezono

Zavarovalnica Triglav z akcijo Očistimo naše gore že sedmo leto spodbuja spoštovanje in ljubezen do okolja, aktivno preživljanje prostega časa za vse generacije in varno obiskovanje…

V soboto bo na Pokljuki že tradicionalni zaključek akcije Očistimo naše gore

V soboto, 10. 10. 2015, bodo ljubitelji narave in pohodništva na pokljuški planoti skupaj z ekipo Očistimo naše gore in vrhunskimi slovenskimi športniki zaključili že šesto uspešno…
None

V soboto se bo na Rašici zaključila akcija Očistimo naše gore

Zadnjo septembrsko soboto se bo na Rašici končala že 8. sezona priljubljenega ekološkega projekta Očistimo naše gore.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri