To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Obstaja lažja pot, da dosežete, kar želite?

Obstaja lažja pot, da dosežete, kar želite? (foto: profimedia) profimedia
19. 3. 2018

Želeti si ni dovolj, če za svoje želje niste pripravljeni narediti ničesar. Nehajte čakati na čudež, ampak izpolnjevanje ciljev vzemite v svoje roke. Poglejte, kako to delajo tisti, ki v življenju dobijo, kar hočejo.

Bližnjice do cilja

… vas ne bodo pripeljale daleč. Brez truda, odpovedovanja in vztrajnosti ne boste dosegli dobrih rezultatov. Tudi če po lažji poti prispete na vrh, zmaga ne bo tako sladka kot, če bi se držali ustaljene poti. Vsi uspešni ljudje na visoke položaje niso prišli slučajno, ampak s prizadevanjem in trdim delom. Učinkovite bližnjice s katero bi preskočili ovire in si prihranili nekaj potenja, zaenkrat še nismo odkrili. Najbolj gotova je daljša (včasih trnova) pot.

Uspešni ljudje cilje dosegajo takole:
  • Natanko opredelijo, kaj hočejo. Da bi se sploh lahko začeli truditi, je pomembno, da najprej razmislite, česa si zares želite. Je to boljša služba, višji položaj, več prostega časa, povečanje znanja, izboljšanje spretnosti? Ko boste razčistili, za kaj si boste prizadevali v bližnji prihodnosti, bo vse skupaj postalo bolj jasno. Za motivacijo in opomnik v slabih dneh, si cilje zapišite na koledar ali v poseben dnevnik, kjer boste spremljali napredek.

  • Teorijo spremenijo v realnost. Ko zastavijo cilje, poleg njih pripišejo konkretna dejanja, s katerimi jih bodo dosegli. Zberejo pogum in se lotijo uresničevanja. Pri tem je pomembno, da izpred oči nikoli ne izpustite tega, za kar se trudite in spremljate napredek. Vsak teden preglejte, kaj ste v preteklih dneh storili za to, da bi se premaknili bližje zmagi. Ko zaidete s poti (kar se zgodi tudi uspešnim ljudem), se boste lažje spravili nazaj in nadaljevali, kjer ste ostali.

  • Nikoli se ne nehajo učiti. Že velikokrat slišano, pa je vseeno težko verjeti, da na primer uspešen poslovnež najde čas za učenje. Vendar je resnično. Vsak uspešen človek, ki je  življenju dosegel, kar je hotel, je velik del svojega časa namenil pridobivanju znanja. Ne ustrašite se prehitro, saj to ne pomeni doživljenjskega šolanja. Sebi v prid izberite hobije kot sta branje in učenje tujega jezika, poleg tega si pogosto vzemite čas za brskanje po temi, v kateri bi radi postali še boljši. Več informacij kot imate, bolje ste oboroženi in na dobri poti do cilja.

  • Pametno porabijo čas. Med čakanjem iz torbe vzamejo knjigo, ali prisluhnejo avdioknjigi in se izobražujejo o tem, kar počnejo. Odmor za malico izkoristijo za sprehod in s tem naredijo nekaj koristnega za telo ter spočijejo oči. Ko jim upade koncentracija, se posvetijo službeni elektronski pošti, ki jo hranijo za takšne trenutke. Verjetno vidite, kam pes taco moli? Vaš čas je dragocen, zato ne pustite, da bi šel v nič. Skušajte ga zapolniti do potankosti in ne pozabite na stvari, ki vas sproščajo in navdušujejo.

  • Ne bojijo se vprašati. Vedno bo obstajal nekdo, ki je pametnejši od vas, zato bi vas prepričanje, da veste vse o vsem samo zaviralo. Najboljši učitelji so tisti, ki so na vašem področju dosegli že skoraj vse in ne bojte se jih vprašati za nasvet. Če so prilezli tako visoko, nekaj očitno počnejo prav in mnogo od njih to spoznanje rado deli z drugimi. Torej postavljajte vprašanja in poslušajte.
Skušajte se izogniti tudi nekaterim mislim, ki zavirajo napredek:
  • Drugi so krivi, jaz vedno naredim vse tako, kot mora biti.
  • On je boljši od mene v tem in onem. Nikoli ne bom dovolj dober.
  • Zagotovo imam prav, saj se nikoli ne motim.
  • Zgoditi se mora natanko tako, kot sem določil. Kompromisov ne sprejemam.
  • Kaj pa če bi se zgodilo …? Bolje, da se zadeve sploh ne lotim.

Preberite še: Kako se uspešni ljudje spopadajo s stresom? 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri