ogedalo

Če želite biti ljubljeni, morate najprej ljubiti sami sebe. To lahko storite s temi petimi koraki, ki vam bodo pokazali, da ste vredni vsega lepega, kar ponuja življenje.

Če ste se do sedaj postavljali na stranski tir, si pozornost namenite v bližajočih prazničnih dneh. Tu je nekaj nasvetov, kako boste sami sebi postali najboljši prijatelj:

Spoštujte svoje potrebe

Kaj priporočate bližnjim, ko so zgarani, utrujeni, v stresu? Naj si vzamejo prost dan, si privoščijo toplo kopel in nekaj dodatnih ur spanja, saj je to pomembno za pravilno delovanje organizma, kajne? Zakaj torej ne upoštevate svojih nasvetov in to storite tudi vi, ko vam telo sporoča, da si morate malce oddahniti. Pomislite, kaj vas sprošča in kaj si radi (a skoraj nikoli) privoščite. Naj bo dan namenjen le vam. Ko se boste sveži vrnili nazaj, boste veliko lažje dohajali hiter življenjski tempo.

Nudite si oporo

Kaj storite, ko prijatelju spodleti na maratonu, za katerega se je pripravljal dolge mesece? Ga zasmehujete, o njem mislite slabo in mu pravite, da pač ni dovolj dober? Ravno nasprotno. Nudite mu oporo in poudarite vse dobre lastnosti, ki jih ima. Vsakemu se včasih zgodi, da pade, a pomembno je, da se poberemo in nadaljujemo. Naslednjič pri postavljanju na noge pomagajte tudi sebi. Ne podcenjujte se in ne vdajte se kritikom, ki bodo vedno skušali zavirati vaš napredek. Veste, česa ste zmožni, zato vstanite in ponovno zasijte.

Do sebe se obnašajte kot do najboljših prijateljev

Kakšen odnos imate z ljudmi, ob katerih se lahko sprostite in jim zaupate vse svoje skrivnosti? Verjetno zasedajo posebno mesto v vašem srcu, zato se vedno potrudite, da jim stojite ob strani in nudite dobro podporo. Enako morate privoščiti sebi. Če boste nase vedno gledali kot na bližnjo osebo, za katero vam je mar, boste sprejemali odločitve, ki vam bodo pomagale rasti in se spoštovati. Cenili boste svoje talente in se končno zavedali, kako velik potencial imate.

Uprite se negativnim mislim

Prav tako kot spodbudite prijatelja, ki se bori s strahom ali tremo, preženite tudi svoje negativne misli. Seveda ne bo šlo vse narobe, če tega ne boste dopustili. Naj vas ne zaustavi vsak temen preblisk. Zaupajte v svoje zmožnosti in gradite na samozavesti. Običajno v svojo bližino pritegnemo ljudi, ki so po osebnosti podobni nam. Pomislite, v kakšni družbi želite biti in postanite oseba, ki jo občudujete. Namenite si komplimente in si pred velikimi preizkušnjami na glas povejte, da zmorete. Tudi ostali bodo opazili vašo pozitivno energijo in jo več kot dobro sprejeli.

Sprejmite se takšne, kot ste

Čeprav imate napake in morate pri sebi marsikaj izboljšati, ste dovolj popolni, da vas imajo bližnji in prijatelji radi. Kaj vam to pove o sebi? Skušajte se izboljšati in rasti, a pri tem ne spreminjajte svoje osebnosti. Sprejmite se takšne, kot ste. Brez maske in celofana. Ko boste zadovoljni sami s seboj, boste končno občutili svobodo.

Preberite tudi:

Sorodni članki

Kako pridobiti spoštovanje?

Vzpostaviti avtoriteto in pridobiti spoštovanje ni tako preprosto. Vložiti boste morali veliko truda in se držati teh nasvetov.

Takšna miselnost vam preprečuje, da bi našli partnerja

Včasih je prepreka, ki stoji na poti med vami in pravo ljubeznijo, zgolj v vaši glavi. Ko spremenite miselnost, bo vse skupaj postalo bolj preprosto.

Dejanja in napotki, s katerimi ohranjate ljubezen do partnerja

Poskrbite, da se boste vsak dan prebudili z nasmehom, ker boste vedeli, da ste v nekoga noro zaljubljeni.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri