10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Galicija - zeleno srce Španije za skrivnostna počitnikovanja

Bayona, Galicia, Španija (foto: Profimedia) Profimedia
17. 6. 2017

Pozdravite čudovito pokrajino s hribčki in sanjsko zeleno panoramo, polno slikovitih mestec, kjer srečamo svetovno kulturo v vsem svojem sijaju – zeleno srce Španije za skrivnostna počitnikovanja

Vigo za delo, Santiago za stavo in A Coruńa za življenje – tako opisujejo Galicijčani način življenja v svojih krajih na severu Španije.

Regija je manjša kot Baden-Württemberg, ampak bogata za kar 1.700 km atlantske obale. Bele plaže se vijejo med klifi in segajo v območje naravnih parkov. Mala mesteca te sprejmejo s svojo slikovitostjo in mešanico različnih kultur, kjer domuje veliko zalivov za ribarjenje. Znani so po tem, da se v njih mešata slana in sladka voda. Njihova morska hrana je zelo cenjena in priljubljena.

Galicia, Španija

Območje novih razlogov

Keltska kultura se razprostira na območju, kjer so temperature blage in kot nalašč za čudovito zeleno pokrajino, ki se razprostira od morja, prek gričev in gora do mestec.

Odpočijete si lahko v termah Termalquellen ali ob obali na plaži Playa de Rodas, ki velja za eno izmed najlepših na svetu. Poleg tega pa je čudovito tudi pohajkovanje po naravi, v gorah in v divjini, ki vam jo tukajšnja narava ponuja v izobilju.

Veliko vam ponujajo čudovita mesteca, kot so Lugo, Ponteverda ali Ferrol, kjer lahko preizkusite avtentične dobrote, kot so jakobove pokrovače in poleg kozarec vina Riberio.

Lugo, Galicia, Španija

Recept
Jakobove pokrovače na drobljencu

Sestavine za 4 osebe:

  • 150 g drobtin,
  • 1 šalotka,
  • 100 g zelenjavne kocke,
  • 150 ml ribje osnove,
  • 1 žličko masla,
  • 20 g naribanega parmezana,
  • 4 jakobove pokrovače,
  • timijan,
  • česen,
  • morska sol

Priprave:

Drobtine popražite na maslu skupaj s šalotko. Zelenjavo popražite na olju z vinom in ribjo osnovo, nato pa dodajte drobtinasti del, maslo in parmezan. Pokrovače pripravite na olju s timijanom in česnom, jih popražite na vsaki strani za minuto, posolite in servirajte z drobtinasto prilogo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri