profimedia-0334621193

V Rakovem Škocjanu vas čakajo čudovite jame, naravni mostovi in prelepi gozdovi. 

Rakov Škocjan je odlična izbira za krajši izlet.

Kraško dolino med Cerkniškim in Planinskim poljem je izoblikovala reka Rak, ki izvira iz Zelških jam, pol tretji kilometer teče po površju in nato zopet ponikne v Tkalci jami.

Celotno območje je polno kraških pojavov, po dolini pa je urejena naravoslovna učna pot. Nikakor ne smemo izpustiti ogleda Velikega in Malega naravnega mostu ter jame Tkalca (pa tudi Zelške jame, čeprav je pri tej spust malce bolj zahteven). 

Skozi Rakov Škocjan je speljana cesta in med glavnimi znamenitostmi se lahko peljemo tudi z avtom, a bomo čudovito naravno najbolj doživeli peš. Za celotno pot (od Malega do Velikega naravnega mostu in nazaj) si rezervirajmo vsaj 3 ure. 

Vir: slotrips.si

Sorodni članki

Ideje za izlete: Čez Pohorje, na Martnico, Črno prst in v Brda češnje zobat

Že veste, kaj boste počeli konec tedna? Naj vam priskočimo na pomoč – privoščite si zanimiv izlet.

Ideja za lahkoten izlet: Slap Kozjak in kopanje v Nadiži

Iščete ideje za lahkotne izlete v vročini, za družino ali dneve, ko niste pri volji za olimpijske podvige? Odpravite se v dolino Soče... 

Ideja za izlet: S kolesom po Cerkniškem polju

Slovito Cerkniško polje leži v osrčju Notranjske, obdano z gozdnatim grebenom Javornikov in "čarovniško" Slivnico. Prevozite ga s kolesom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri