To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Idilični objezerski kraji v bližini, ki jih enostavno morate obiskati

27. 3. 2019 Vir: Jana

Pripravite si malico in brž na potep ob jezera. V kraje, v katerih se zdi, da se je ustavil čas. In ki se čudovito zlijejo z jezersko gladino.

Slika 1/3

HALLSTATT, AVSTRIJA

Eno najbolj očarljivih in največkrat fotografiranih avstrijskih objezerskih naselij ter eden najstarejših še vedno poseljenih krajev v Evropi leži v slikoviti regiji Salzkammergut, ob jezeru Hallstätter med Salzburgom in Gradcem.

Prevzel vas bo slikovit pogled na kraj in jezero. Gre za zgodovinsko zelo pomemben kraj, saj se ravno po njem starejša železna doba imenuje halštatska doba ali halštatska kultura. Na halštatskem pokopališču in v bližnjih rudnikih soli so namreč našli neprecenljive izkopanine iz tega časa. Najbogatejšo zbirko hrani halštatski muzej, ogleda nikakor ne izpustite. Oglejte si tudi prvi rudnik soli Salzwelten, tamkajšnji prebivalci so ga izkoriščali že pred štiri tisoč leti. Glavna atrakcija rudnika je mož v soli, povsem ohranjeno truplo, najdeno v soli leta 1734. Do tja vodi triminutna vožnja z vzpenjačo.

Le nekaj kilometrov iz Hallstatta je še ena turistična atrakcija, ledena jama s številnimi naravnimi ledenimi skulpturami. Jama, sicer dostopna z žičnico in krajšo pešpotjo, je tako kot sam kraj, rudnik in muzej pod Unescovo zaščito. Od maja do oktrobra se v Hallstattu ponujajo priložnosti za izlet s čolnom, srfanje, pohajkovanje po okoliščkih hribih in poležavanje na FKK-plaži. V restavracijah poskusite svežo ribo iz jezera in odlična vina iz avstrijskih vinogradov.

Shutterstock.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri