pocitnice-grcija

Splet je pri potovanjih povzročil pravo malo revolucijo, saj je lahko vsak svoj potovalni agent. Potovanje v lastni organizaciji ima številne prednosti, seveda pa tudi kakšno slabost. Kako se torej lotiti načrtovanja poti in stroškov?

Pet osnovnih nasvetov za vse, ki bi radi prihranili:

 • Letite v torek!

Praviloma so cene letalskih vozovnic najnižje, če letite sredi tedna; najcenejši je torek. Najdražje vozovnice so za polete v nedeljo.

 • Potujte v času zunaj glavne sezone!

Ste prilagodljivi glede terminov? Dobro! Prihranite lahko veliko! Iz Ljubljane v New York lahko junija letite za približno 550, julija pa za 820 evrov. V Lizbono boste avgusta za vozovnico odšteli približno 290, maja pa 240 evrov. Občuten prihranek, kajne.

 • Primerjajte cene hotelov ... in se pogajajte!

Z rezervacijo prek spleta lahko prihranimo veliko, a tudi 'pravih' turističnih agencij ni treba zanemariti. Spletnih mest za primerjavo cen hotelov je kar nekaj, za cene pa poizvedite tudi v turistični agenciji.

Ste že večkrat potovali z isto agencijo? Seznanite jih s ceno, ki bi jo prek spleta dobili za izbrani hotel; večkrat se zgodi, da lahko agencija uredi rezervacijo še za nižjo ceno. Poskusite tudi neposredno v hotelu: včasih lahko eno e-sporočilo prihrani precej denarja.

 • Najem avtomobila: dobro je poznati pravila.

Potujete v glavni sezoni? Potem ni slabo, če avto rezervirate vnaprej. Za najem zunaj sezone se navadno cene nižajo v zadnjih dneh pred odhodom.

 • Rezervirajte parkirišče!

Najdražje je seveda parkiranje na letališčih in lahko občutno podraži potovanje. Poiščite možnosti parkiranja v bližini letališč, npr. parkvia.com.

Zakaj potovati sam ... in zakaj ne?

PLUSI:
 • Neodvisnost: čas, kraj in pot prilagajamo svojim željam.
 • Urnik: ne preganja nas ura turističnega vodnika.
 • Nove izkušnje: drugačni vtisi, možnost spoznavanja novih ljudi.
 • Stranske poti: spoznavanje krajev, ki niso zapisani v potovalnem načrtu.
MINUSI:
 • Ko so težave, smo prepuščeni sami sebi.
 • Organizacija lahko vzame veliko časa.
 • Stres na potovanju, če ne gre vse po načrtih.

Vir: ZPS

Sorodni članki

Najpogostejše počitniške goljufije

In kako se izogniti spletnim pastem, ko smo na počitnicah.

Dva odlična vira za nakup najbolj poceni letalskih vozovnic iz Slovenije in okolice

Če radi potujete, potem zagotovo veliko časa namenite iskanju najugodnejših letalskih vozovnic. Pri tem je dostikrat potrebno imeti srečo, pa tudi datumsko morate biti prilagodljivi…

Kako potovati, da ne zapravimo celega bogastva?

Za vse bralke in bralce, ki radi potujejo in ne želijo, da ta že malce dolgočasna kriza in slabo vzdušje doma pokvarita njihov popotniški duh, smo pripravili kratek pregled, kako…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri