Predstavljamo le majhen izbor najlepših evropskih vinorodnih regij.

Slika 1/6

DOLINA REKE MOZELA, NEMČIJA

Čeprav je Nemčija veliko bolj kot vinska država znana kot pivopivska destinacija, ljubitelji vin prisegajo na nemška vina, predvsem bela. Najstarejše nemško vinorodno območje leži na strmih obronkih rek Mozela, Saar in Ruwer. Na s soncem obsijanih pobočjih so vinsko trto gojili že Kelti in Rimljani.

Čudovita pokrajina ob reki Mozela je postala prava turistična atrakcija, predvsem zaradi priljubljenih križarjenj po reki, a najlepše doživetje so še vedno vožnja med vinogradi, sprehod po majhnih, pravljičnih mestecih in seveda redni obiski vinskih kleti, kjer vam bodo ponudili odlične rizlinge, ki jih pridelujejo že od 15. stoletja.

Hrvaška turistična organizacija, Jasmina Dvoršek, Mosel Weinkulturland

Besedilo: Jasmina Dvoršek. Fotografije: Hrvaška turistična organizacija, Jasmina Dvoršek, Mosel Weinkulturland, Profimedia.

Članek je bil objavljen v reviji Jana. Zgodbe z najnovejše naslovnice preverite na www.jana.si

Sorodni članki

Tek na smučeh: Kje najdemo najlepše tekaške proge v Evropi?

Vse več aktivnih Slovencev se navdušuje nad tekom na smučeh, ki je varnejši in veliko cenejši od klasičnega. Na smučeh pa lahko pretečete dobršen del Evrope.

Krompirjeve počitnice za aktivne

Jesenske počitnice konec oktobra so za marsikoga precejšen logistični zalogaj, kam z otroki, ko je morje prehladno, snega pa še ni. V bližini Slovenije je ogromno krajev, kamor…

Dolina reke Thaye

Odkrijte naravni park Thayatal, ki leži tik ob češko-avstrijski meji.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri