To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Pariz se lahko pohvali z novo filharmonijo

9. 3. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Francoska vlada in mesto Pariz s podporo širše pariške regije sta za novo filharmonijo, ki so jo gradili osem let, porabila kar trikrat več, kot so sprva načrtovali.

Odšteli so namreč 386 milijonov evrov. Avtor nove dvorane glasbenih čudes, v kateri bo imel svoj sedež pariški orkester, je prvi francoski arhitekt Jean Nouvel, ki pa se otvoritvenega koncerta 14. januarja iz protesta ni udeležil. Poslopje Philharmonie de Paris namreč še ni dokončano (na pročelju manjkajo deli kovinskega plašča, akustičnih testov v osrednji dvorani še niso naredili, prav tako ni bilo časa, da bi ugodili vsem tehničnim zahtevam, ki jih terja takšna zgradba).

Akustika je seveda bistvena za koncertno dvorano in ta mora ustrezati najvišjim standardom za glasbene objekte. Koncertna sezona se bo tako zares začela šele septembra, ko bo koncertna hiša pripravljena, in takrat bo čas za tiho in dostojanstveno slovesnost ob odprtju, pravi Nouvel.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri