Sevilla je kulturna, umetniška in finančna prestolnica južne Španije. A v Sevillo nikar ne hodite poleti, ko se temperature dvignejo nad 40 stopinj. Vsa Andaluzija je najlepša jeseni ali spomladi.

Sevilla je glavno mesto pokrajine Andaluzija in province Sevilla ter ima približno 700.000 prebivalcev. Mesto je staro več kot 2.000 let in čeprav je v njem opaziti ostanke srednjega veka, renesanse in baroka, je bilo skozi zgodovino pod vplivom arabske kulture.

Sevilla se je vpada Mavrov leta 712 imenovala Hispalis, leta 1248 pa so mesto v obdobju rekonkviste ponovno zavzeli Španci.

Sevilla, Spain

Arabski pridih še danes dajejo številne stavbe, kot so katedrala, kraljeva palača Alcazar in arhiv španske zgodovine Archivo General de Indias, ki so celo pod Unescovo zaščito kot pomembna svetovna dediščina.

Archivo General de Indias, Sevilla, Spain

Mesto ima ogromno muzejev, kot so muzej sodobne umetnosti, muzej flamenka, vojni muzej, arheološki muzej, muzej tradicionalnih umetnosti in običajev, muzej bikoborb ...

Muzej bikoborb

Muzej bikoborb v Sevilli

V Sevilli je na Plazi de Toros – stadionu za bikoborbe – na ogled tudi skrbno urejen muzej bikoborb v Andaluziji. Bikoborbe večina sveta sicer obsoja, katalonski parlament jih je prepovedal, v Andaluziji pa je vsaka 'predstava metadorja in bika' razprodana do zadnjega kotička.

Pravijo, da gre za tradicijo, ki so jo revni andaluzijski kmetje nekoč nestrpno čakali, saj so med njih razdelili bikovo meso. Še danes je bikov rep ena največjih specialitet med španskimi tapasi ali prigrizki.

Besedilo: Tina Lucu, foto: Tina Lucu, Profimedia

Sorodni članki
None

Malaga - drugo največje mesto v Andaluziji

Malaga je decembra zagotovo eno bolj prijetnih mest v Evropi. Ni sivine, megle in neskončnih dni brez sonca. Poleg tega je polna čudovitih vrtov, dreves, mesto dobesedno diši…

Sevilla in Granada - mesti, ki imata res veliko ponuditi

Bi radi občutili strasten španski temperament? Potem sta sončni andaluzijski mesti Sevilla in Granada pravi za vas.
None

Genova – mesto med morjem in hribi

Genova, 'la Superba,' je mesto, ki bo na vas naredilo velik vtis. Od železniške postaje proti staremu delu mesta se vijejo ozke uličice, ki jih obdajajo visoke stavbe, na…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri