10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Sevilla - najlepša jeseni in spomladi

Sevilla - najlepša jeseni in spomladi (foto: Profimedia) Profimedia
29. 10. 2014

Sevilla je kulturna, umetniška in finančna prestolnica južne Španije. A v Sevillo nikar ne hodite poleti, ko se temperature dvignejo nad 40 stopinj. Vsa Andaluzija je najlepša jeseni ali spomladi.

Sevilla je glavno mesto pokrajine Andaluzija in province Sevilla ter ima približno 700.000 prebivalcev. Mesto je staro več kot 2.000 let in čeprav je v njem opaziti ostanke srednjega veka, renesanse in baroka, je bilo skozi zgodovino pod vplivom arabske kulture.

Sevilla se je vpada Mavrov leta 712 imenovala Hispalis, leta 1248 pa so mesto v obdobju rekonkviste ponovno zavzeli Španci.

Sevilla, Spain

Arabski pridih še danes dajejo številne stavbe, kot so katedrala, kraljeva palača Alcazar in arhiv španske zgodovine Archivo General de Indias, ki so celo pod Unescovo zaščito kot pomembna svetovna dediščina.

Archivo General de Indias, Sevilla, Spain

Mesto ima ogromno muzejev, kot so muzej sodobne umetnosti, muzej flamenka, vojni muzej, arheološki muzej, muzej tradicionalnih umetnosti in običajev, muzej bikoborb ...

Muzej bikoborb

Muzej bikoborb v Sevilli

V Sevilli je na Plazi de Toros – stadionu za bikoborbe – na ogled tudi skrbno urejen muzej bikoborb v Andaluziji. Bikoborbe večina sveta sicer obsoja, katalonski parlament jih je prepovedal, v Andaluziji pa je vsaka 'predstava metadorja in bika' razprodana do zadnjega kotička.

Pravijo, da gre za tradicijo, ki so jo revni andaluzijski kmetje nekoč nestrpno čakali, saj so med njih razdelili bikovo meso. Še danes je bikov rep ena največjih specialitet med španskimi tapasi ali prigrizki.

Besedilo: Tina Lucu, foto: Tina Lucu, Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri