10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Stübing – muzej na prostem: Popotovanje skozi zgodovino Avstrije

14. 10. 2016 Vir: liza.aktivni.si

Le nekaj minut iz Gradca se na velikem območju razprostira Stübing, velik muzej na prostem, ki so ga začeli delati že leta 1962, za javnost pa so ga odprli osem let pozneje.

V muzeju je na 125 hektarih predstavljena zgodovina življenja kmetov in kmečke arhitekture v Avstriji, vse pa je razdeljeno po provincah. Tako po urejenih potkah potujete z vzhoda na zahod Avstrije, vmes pa se ustavite pri več kot 100 zgodovinskih kmečkih zgradbah iz vse Avstrije.

Hiše so zares čudovito opremljene, z veliko skrbnostjo, okna so okrašena z rožami, mnogo pa se jih ponaša z lepimi vrtovi. Tako lahko v kratkem času spoznate raznolikost Avstrije, ki je na nekaterih delih zelo podobna Sloveniji in našemu načinu življenja.

Zavijete lahko v črno kuhinjo, pa pod kozolec, si ogledate odprto ognjišče, kupite kakšno malenkost v stari vaški trgovini ...

Nad obiskom bodo zagotovo navdušeni tudi otroci, ki se bodo čudili slamnatim streham, unikatnim ograjam, kovačevemu orodju in seveda temnim hišam, kjer ni bilo živahnih otroških sobic.

Muzej je odprt od začetka aprila do konca oktobra, za nekaj dni pa ga odprejo tudi pred božičnimi prazniki. Seveda pa ogled priporočamo v lepih, sončnih dneh, saj boste tako naredili čudovit sprehod s kakšnim prijetnim postankom v muzejski restavraciji.

Več na www.freilichtmuseum.at.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri