postojnska-jama

Združili smo slovenske znamenitosti, ki si jih lahko na lepo sobotno ali nedeljsko popoldne ogledate skupaj z družino in si tako popestrite konec tedna.

Živalski vrt Ljubljana

Ker v živalskem vrtu želijo, da se živali pri njih počutijo dobro, jim uredijo čim bolj naraven prostor, ki vsebuje vse, kar določena živalska vrsta potrebuje.

živalski vrt

Surikate - pridobitev ljubljanskega živalskega vrta so štiri navihane surikate.

Surikate

Kobilarna Lipica

Je izvorna kobilarna lipicancev in ena najstarejših kobilarn, kjer že 431 let vzrejajo lipicance. V Lipici skrbijo za skoraj 350 konj.

Kobilarna Lipica

Novost v ponudbi Kobilarne Lipica je maja lani odprti muzej lipicanca, ki s sodobno postavitvijo obiskovalcem predstavitvi zgodbe o Lipici in lipicancu.

Postojnska jama

Ponuja preplet rovov, galerij in dvoran, pestrost kraških pojavov, podzemnih obokov, ki jih kakor lestenci krasijo stalaktiti, krajina pa je posejana s skulpturami iz apnenca.

Človeška ribica

V Postojnski jami bivajo človeške ribice, ki jim dela družbo še skoraj sto živalic, prav tako živečih v popolni temi.

Predjamski grad

Pri idilični vasici Predjama, visoko v steni, je nekdanje domovanje Erazma Predjamskega. Predjamski grad je edini ohranjeni jamski grad v Evropi.

Predjamski grad

Najslavnejši in najbolj premeten prebivalec gradu je bil vitez Erazem Predjamski, ki se je v 15. stoletju uprl cesarju.

Erazem predjamski

Arboretum Volčji Potok

Arboretum Volčji potok

Arboretum Volčji Potok Razen ogleda raznolikega rastlinja Arboretum ponuja tudi druge vsebine in možnosti preživljanja časa v naravi.

Popotovala: Suzana Golubov, foto: Goran Antley

Sorodni članki

Kam v Sloveniji z otroki? Naredili smo bogat seznam krajev za zabaven počitniški izlet

Slovenija je zelo zabavna dežela za domače in tuje otroke. Prav presenetljivo veliko zanimivih stvari lahko otroci počenejo v Ljubljani, imamo kup zanimiv muzej, jam, rek in…

Prijeten vikend v Lipici: Poletna muzejska noč in barvanje ograj

Prihajajoči vikend, v soboto, 16. junija, Lipica s svojimi čudovitimi lipicanci vabi na Poletno muzejsko noč. V nedeljo, 17. junija, pa se jim lahko pridružijo vsi, ki želijo…

Princ bo prijahal na belem lipicancu

Humoristične zaplete družine Erjavec oziroma romanco za punco, dva fanta in lipicanca so ustvarjalci projekta posneli v Kobilarni Lipica

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri