osamljena-zenska

Pridejo časi, ko pač ni nikjer nikogar in ko se moramo znajti po svoje in se imeti lepo. Velja pa si zapomniti, da biti sam nima nič opraviti z žalostno osamljenostjo.

Prav nasprotno: takšen 'premor' lahko glede na različne situacije človeku zelo dobro dene in je vse prej kot trapast.

Eno je namreč jasno: na svetu niste nikoli sami, tudi če se včasih zdi tako.

... brez stalnega partnerja

Nenadoma samski po dolgi zvezi – najprej se morate navaditi na nov položaj. Enako velja za ljudi, ki že dolgo iščejo partnerja in jih je strah, da ga morda še nekaj let ne bodo našli.

  • Rešitev:

Čas, ko ste sami, smatrajte za prijatelja, ne za sovražnika. Premislite, kaj v vaši zvezi ni bilo dobro, kaj vas je motilo in kaj je bolje zdaj, ko ste sami.

Pomembno je, da luknja, ki jo je za seboj pustil bivši partner, ne postane prevelika. Enako velja za ljudi, ki so dlje časa samski: preveč negativnih misli preprečuje pozitiven razvoj. Osredotočite se na druge stvari.

... čez vikend

"Lep vikend", si običajno zaželimo ob koncu tedna in tako naj bi tudi bilo. Kaj pa, če nam prav ta dva prosta dneva povzročata največ težav? Nobenih obveznosti, nobenih sestankov. Kaj naj vendar počnem?

  • Rešitev:

Pomislite, da vsak konec tedna ni tako, in izkoristite to, da ste sami. Dom popestrite s kakšnim novim dodatkom ali pa si v kopalnici pripravite oazo dobrega počutja.

Bodite prepričani, da obstaja kar nekaj ljudi, ki bi vam zavidali ta privilegij. Za naslednji konec tedna pa se že zdaj dogovorite za kakšen obisk ali pa se vpišite v tečaj, ki je ob sobotah.

... na počitnicah

Lahko odpotujete sami in se počutite osamljeni, enako pa se vam lahko zgodi tudi na dopustu s partnerjem, če se denimo on raje potaplja v morju, namesto da bi ležal z vami ob bazenu.

  • Rešitev:

Najti morate ravnovesje med delom in prostim časom – strokovnjaki ta koncept imenujejo 'Work Life Balance' – in izkoristiti čas zase.

Če boste torej eno popoldne ali pa ves teden sami ležali na svoji brisači, vam bo to delo dobro, poleg tega pa si boste načrpali novih moči.

... na družinskem praznovanju

Družinske zabave so pogosto pravi izziv za samske. Ko vsi pridejo v parih, vi pa morda sedite poleg strica Janeza, ki govori in govori, človeka res obdajo temačne misli.

  • Rešitev:

Rešitve nikar ne iščite v alkoholu. Še posebej na porokah namreč obstaja nevarnost, da bi se občutek osamljenosti še okrepil.

Bolje: ramena nazaj, glavo gor in vodo v kozarec! Raje poskrbite za bleščeč videz, bodite pogumni in ne pozabite, da imate ob sebi človeka, na katerega se lahko zanesete: sami sebe!

Zaupajte sebi in si dovolite, da se zabavate tudi sami – ob obloženi mizi ali pa na plesišču.

Sorodni članki

Zakaj ljudje ostajajo samski?

''Da ... sem samska in ti moraš biti prekleto čudovit, da to spremeniš.'' Koliko drobne, a vsemogoče resnice je v teh nekaj besedah?

Samsko življenje - prednost ali slabost?

Še pred nekaj leti so tisti, ki so bili samski, veljali za čudake. O njih se je šepetalo, da morajo biti res nemogoči za skupno življenje, ker jih nihče ni maral. Pozitivna plat…

"Moje prve počitnice brez partnerja"

Po ločitvi je vsakdanje življenje malce bolj sivo – misel na počitnice brez bivšega pa naravnost grozna.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri