zenska

Sreča je tisto, kar pogosto zaželimo ob rojstnodnevnih in drugih voščilnicah. Ko smo srečni, za trenutek pozabimo na probleme in se sprostimo. Zakaj torej ne bi bili srečni vsak dan?

Obstaja nekaj navad, s katerimi ste lahko srečni čisto vsak dan. Spomnite se jih predvsem takrat, ko prevladujejo negativna čustva.

1. Ugotovite, kaj bi radi dosegli in počeli. Na izbiro imate neskončno možnosti, kako lahko živite svoje življenje. Če ne naredite selekcije in izpostavite najpomembnejših stvari, vas bo skakanje od ene do druge možnosti izčrpalo.

2. Stvari počnite z namenom. Občutek žalosti sproži tudi mišljenje, da so vaša dejanja brez pravega pomena in da ne morete ničesar prispevati ali spremeniti. Da vas negativni občutki ne bi prevzeli zaradi tega razloga, počnite, kar vas veseli. Ko si boste zastavili cilje in opazovali, kako hodite do njih, boste vedeli, da se trudite za nekaj večjega. Ob vsem tem pa boste še uživali.

3. Bodite radovedni. Raziskujte, učite se, spoznavajte, sprašujte. Le tako boste osebno rasli in potešili svojo radovednost. Ta proces sproži nastajanje dopamina, ki vas v kratkem času spravi v dobro voljo.

4. Povečujte mehurček udobja. Če si ne prizadevate spoznavati novih stvari in ljudi, boste obtičali s tem, kar imate sedaj. Ker se nikoli ne bo zgodilo nič novega, boste kmalu postali nesrečni. Zato stopite iz območja udobja in poglejte, kaj vas čaka zunaj.

5. Pomagajte drugim. Čisto vsak posameznik ima kaj, kar lahko prispeva svetu. Nekateri delijo znanje, drugi denar, tretji svoje genialne ideje. Ugotovite, v čem ste dobri in kaj lahko podate naprej. Najsrečnejši ljudje so tisti, ki dajejo in ne tisti, ki se obdajo z ograjo in nimajo nikogar, s komer bi delili.

6. Poskrbite zase. Da bi se v svoji koži počutili dobro, si morate vzeti nekaj časa zase. Privoščite si dišečo kopel, uporabite tisto mleko za telo, ki vašo kožo naredi tako mehko, uredite si frizuro ...

7. Kopičite izkušnje. Te vam bodo pustile trajne spomine, ob katerih se boste srečno nasmehnili še leta kasneje. Novih oblek, elektronskih naprav ali česa drugega boste veseli nekaj dni ali mesecev, potem pa bo navdušenje skopnelo.

8. Bodite hvaležni. Ljudje, ki iščejo samo napake in ne prepoznajo zakladov, ki jih imajo, ne bodo nikoli srečni. Pomislite na vse osebe, ki vas imajo rade in so za vas pripravljene storiti veliko. Spomnite se vseh lepih stvari, ki ste jih imeli priložnost doživeti. Vsak dan skušajte najti vsaj 3 stvari, za katere ste hvaležni.

9. Ustvarite dobre navade. Premislite, s čim se radi ukvarjate in del prostega časa namenite tem aktivnostim. Tako kot imate urnik za službene sestanke in opravke, si ga naredite tudi za hobije. Ne bo vam zmanjkalo časa za stvari, ki vas osrečujejo.

10. Ukvarjajte se s športom. Med gibanjem se sproščajo hormoni sreče, ki v trenutku poskrbijo za boljše razpoloženje. Poleg tega boste poskrbeli za svoje zdravje in lepo oblikovano telo.

Sorodni članki

4 srečne navade psihologov

Nikakršna skrivnost ni, da redna skrb zase vodi v dobro počutje in izboljšanje razpoloženja. Ljudje najdejo srečo na različnih mestih, zato morate ugotoviti, katere zdrave navade…

5 toksičnih prepričanj, ki se jih znebite ta trenutek (ker zastrupljajo um in srce)

Kadar doživimo neprijetno čustvo, je naš prvi instinkt, da bi ga ignorirali ali potlačili. To je po svoje razumljivo, saj si nihče ne želi živeti s težo emocionalne bolečine. Toda…

10 sestavin za srečo - kaj srečni ljudje počnejo drugače od vas?

Biti vesel in uravnotežen – o tem verjetno sanjamo prav vsi. Pa to sploh ni tako težko. Preberite, kaj srečni ljudje počnejo drugače od vas.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri