To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

10 stvari, ki bodo spodbudile osebno rast

10 stvari, ki bodo spodbudile osebno rast (foto: Profimedia) Profimedia
22. 7. 2017

Ljudje smo bitja z nenehno željo po napredovanju. Hočemo postati vedno boljši, hitrejši, modrejši. Preverite, ali ste na seznam stvari s katerimi skrbite za osebno rast, dodali tudi naslednje predloge.

1. Ne učite se le iz uspešnih zgodb, ampak tudi iz tistih, ki so spodletele. Seveda si zapomnite vse lepe trenutke in dosežke, ki vam bodo dali novega zagona in motivacije, vendar si ne prizadevajte potlačiti tistih, pri katerih vam ni šlo najbolje. Poraze izkoristite kot izziv, iz katerega se lahko veliko naučite in naslednjič ravnate bolje.

2. Ne sledite množici, sledite svoji poti. Počnite kar vas veseli. Študija, poklica, ljubezni in ostalih stvari, ki so za vas v življenju pomembne, ne izberite glede na to, kaj pravijo drugi. Priporočila in nasveti dragih oseb so vedno dobrodošli, vendar naj ne vplivajo na vaše odločitve. Vaše življenje morate živeti vi, zato je izbira samo vaša.

3. Začnite hoditi proti svojim vizijam in sanjam. Uspeh vam bo sledil. Če ne boste niti poskusili, ne morete vedeti, ali bi vam kdaj uspelo. Ko začnete uresničevati tisto, kar si želite že od nekdaj, boste z zadostno mero motivacije in kreativnosti kmalu dosegli prve cilje, ki vas bodo vodili vedno višje. Tudi če vam ne uspe, ne boste imeli nobenih obžalovanj.

4. Obnašajte se samozavestno in bodite prepričani, da zmorete vse. Če boste verjeli v to, boste naredili veliko več, kot če bi se držali v ozadju. Nihče ne ve in ne zna vsega, vendar vam malo pozitivnega mišljenja ne bo škodilo. Ne plavajte v oblakih, a se vseeno lotite projekta, ki vas navdaja s strahom.

5. Bodite boljši poslušalec in spoznavajte nove ljudi. Zakaj je prijatelj slabe volje in kaj je že tista pomembna stvar, zaradi katere morate danes prej iz službe? Ko se z nekom pogovarjate, pospravite elektronske naprave in se posvetite poslušanju. Presenečeni boste, koliko podrobnosti vam uide, ko niste zbrani. Tudi ljudje bodo to znali ceniti. Ob spoznavanju novih oseb pa boste razširili svoj krog poznanstev in se naučili veliko novega. Učenja ni nikoli zares konec.

6. Ljubite se in skrbite za svoje zdravje. Tega ne more nihče storiti namesto vas. Vse se vam bo obrestovalo že sedaj, na stara leta pa si boste še bolj hvaležni, ko vam ne bo treba pogosto k zdravniku. S svojim telesom lahko počnete kar želite in na vas je, da se odločite, ali ga boste razvajali ali mu škodovali.

7. Bodite radovedni in postavljajte vprašanja. Le tako boste izvedeli, kar vas resnično zanima. Z radovednostjo boste odkrili marsikaj novega, kar bi sicer ostalo skrito. Ne zatrite želje po znanju in se ne prikrajšajte za veselje ob spoznanju, kaj vas navdušuje.  

8. Ko se učite nekaj novega, naučite druge. Sveže informacije si boste najbolje zapomnili, če jih razložite drugim tako, da jih bodo razumeli. Ko poleg tega še praktično prikažete svoje nove spretnosti, je to dodaten bonus, s katerim boste podatke zasidrali v spomin.

9. Ne zamujajte. Vsi poznamo tistega večnega zamudnika, ki ne more priti točno niti, če se od doma odpravi nekaj ur prej. Vedno se nekaj zgodi in vsak izgovor pride prav. Vendar najboljše priložnosti v življenju ne čakajo. Če boste zamudili vlak, se morda ne bo več vrnil. Poleg tega s tem gradite zaupanje in pokažete, da se ljudje na vas lahko zanesejo.

10. Med delom telefon uporabljajte le za nujne klice in nič drugega. Če vaša služba zahteva, da uporabite še katero drugo funkcijo, to seveda storite. Vendar ne pošiljajte nepotrebnih sporočil, ne brskajte po spletu in pustite posnetke ljubkih kužkov za prosti čas. Če potrebujete odmor, si privoščite sprehod ali kavo s sodelavci, telefon pa pustite v pisarni.

Preberite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri