gozd

Se vam je že kdaj zazdelo, da veste, kaj se bo zgodilo, ali pa vam je neki čut povedal, kaj storiti? To je intuicija. Daje vam vpogled v stvari, ki se še niso zgodile. Veliko ljudi jo uporablja, ne da bi se tega sploh zavedali. Lahko jo celo utrdite.

Meditacija

Če se boste resno lotili razvoja intuicije, meditacije ne morete spregledati. Največja ovira intuiciji so namreč misli. Ko jih pomirite, boste notranji glas slišali veliko lažje. Ne glede na to, ali si za meditiranje vzamete 3 minute ali pol ure, vas bo poneslo bližje cilju.

Dnevnik

Dnevniki so čudovito sredstvo, za spremljanje situacij, kjer ste uporabili intuicijo. Vsakokrat, ko se vam zazdi, da je posredoval notranji glas, dogodek zapišite v zvezek in kasneje preverite točnost napisanega. Ugotovili boste po katerem kanalu se intuicija najbolje prenaša: prek vtisov, misli ali občutkov.

Slepo branje

Tako se boste naučili zaupati intuiciji.

  1. Usedite se za mizo s tremi praznimi listi.
  2. Pomislite na odločitev, ki jo morate sprejeti v bližnji prihodnosti in zapišite tri rešitve (na vsak list eno).
  3. Obrnite liste tako, da ne boste videli napisanega in jih premešajte.
  4. Postavite roke nad vsak list in občutite energijo.
  5. Določite zaporedje energije: kje je čutite največ in kje najmanj?
  6. Obrnite liste in si zabeležite rešitev, pri kateri ste čutili najmočnejšo energijo.
  7. Čez čas vam bo vaja pomagala razumeti, zakaj instiktivno ravnate v določenih situacijah. Pogosto nenadne reakcije temeljijo na intuiciji.
Zavedajte se

Biti prisoten (in ne odsoten zaradi različnih misli) je najboljši način za razvoj intuicije. To vam omogoča vsrkavanje informacij iz okolja in spodbudi podzavest. Nezavedno pošilja informacije v zavedno preko intuicije, kar pomeni, več zavestnih izkušenj kot imate, bolj bo cvetel vaš notranji glas.

Preberite tudi: 

Sorodni članki
None

Moč intuicije

Ljudje, ki poslušajo svoj notranji glas, so pogosto deležni pomenljivih nasmehov. In to po krivici! Intuicija nas namreč pogostokrat pripelje dlje kot hladen razum.
None

Emocije so samo informacije

Naučite se, da o svojih emocijah razmišljate samo kot o nosilcih informacije, ki nosijo sporočilo o tem, kaj se z vami dogaja zdaj ali kaj se je z vami dogajalo v preteklosti. Vsaka…

Zakaj je koristno, da se zanašamo tudi na intuicijo

Gotovo vam je že kdo, ko ste bili v dvomih, kaj storiti v določeni situaciji, dal nasvet, da nehajte razmišljati, pa se bo rešitev pojavila sama od sebe.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri