To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Čarobnost vil

2. 12. 2007

Saj bi radi, ampak vam razum ne dovoli? Bojite se, da bi se vam smejali, vas imeli za noro ali celo romantično? Pa naj bo tako! Bodite noro romantični in verjemite v vile, kot so verjeli Goethe, Schiller in Shakespeare, trije veliki možje, ki so z vsem srcem verjeli v tista bitja, ki nam odpirajo čute za naravo in podarjajo čarobne trenutke ter pričarajo nekaj lahkotnosti v naša življenja.

Vile se neslišno premikajo, trepetajo in lebdijo skozi sage in pravljice vseh ljudstev na svetu. Številni narodi severne Evrope, predvsem Škoti in Irci, Norvežani in Islandci jih vidijo še danes in zanje so nekaj tako samoumevnega kot sosedovi Zupančičevi.

Zdaj ste pa radovedni! Morda pa nas ta sanjska magija dobrih duhov reši vsakdanje rutine in odpravi občutek, kot da smo hrček v kolesu, ki ga mala žival ves čas poganja, a z njim nikamor ne pride? Zato pojdimo iskat čudežne vile …

Kje jih najdemo?

Vile so seveda povsod. Ta bitja svetlobe se lahko pojavijo kjerkoli in vsakič, ko jim ustreza. Pogosto se pojavijo v človeku podobni obliki in takrat naj bi bile visoke okoli 30 centimetrov. Živijo v neokrnjeni

naravi, njihova naloga pa je zaščititi travnike in gozdove, gore in jezera. In seveda živali.

Približate se jim lahko na sprehodu čez drn in strn. Ko imate šelesteče listje pod nogami in glavo v oblakih, poglejte proti nebu in si oglejte, kako se svetlobni žarki v krošnjah dreves povezujejo v svetle svetlobne strele. Ta fenomen se imenuje svetloba vil. Ali pa je morda to zares vila, ki se veseli, da se dobro sproščate na sprehodu skozi njeno naravo …?

Kako jih privabite

Vile imajo sicer najraje naravo, ampak tudi na vašem balkonu, na vrtu in celo v hiši se dobro počutijo, če so tam rastline in živali. Če same ne najdejo poti, jih lahko privabite s predmeti, ki so jim všeč. To so npr. kristali, ki jih obesite zunaj ali znotraj domovanja, ali pa kipci vil na cvetličnem koritu. Tako vile vedo, da so tukaj dobrodošle. Pa še to: ne čudite se, če bodo vaši kipci naenkrat veliko lepši!

Ali vile ostanejo?

Vile so razigrane in lahkotnega srca, rade plešejo in pojejo, se zabavajo, všeč jim je glasba. Najraje pa vidijo, če so človeku v njihovi bližini všeč enake stvari in se je pripravljen učiti od njih …

Ali jo čutite?

Tole z vilami je precej zanimivo, kajne? Zakaj torej ne bi preizkusili? Tudi če bodo vsi 'razumski ljudje' rekli, da je to neumnost! Magije se pač ne da razložiti, moramo jo čutiti in ji dati prostor v življenju. Potem lahko zelo obogati življenje in morda nam celo pokaže vrata na kolesu za hrčke, ki jih lahko odpremo tako zlahka, kot da bi nam jih odprla vilina roka.

Dojeti naravo z vsemi čuti: če ste veliko zunaj, imate najboljše možnosti, da vzpostavite stik z dobrimi duhovi.

Lesketajoči se kristali privabljajo nežna bitja svetlobe. Obesite jih na balkon ali poleg sobnih rastlin.

Vile so malo samovšečne, zato se dobro počutijo tam, kjer najdejo kipce, manjše od sebe.

Karte za orakelj omogočajo sanjarjenje, spodbujajo fantazijo in nam približajo vile.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri