Prijazni ste do partnerja, ko zjutraj vstanete prej in mu v posteljo prinesete skodelico kave. Prijazni ste do staršev, ker jim pomagate pri opravilih. Prijazni ste tudi do prijateljev, ko jim priskočite na pomoč, kadar vas potrebujejo. Kaj pa do sebe?

Slika 1/3

Čeprav do drugih širite prijaznost, pogosto pozabite biti dobri do samega sebe. Govorite si stroge besede in od sebe pričakujete več, kot lahko date. Vsaj v 3 primerih ste lahko do sebe bolj prizanesljivi.

Ne nosite s seboj napak iz preteklosti

Kadar nekoga razočarate ali mu storite krivico, si veliko bolj ženete k srcu kot oseba, ki ste ji to storili. Premišljujete in analizirate, čeprav je od tega minilo že kar nekaj časa in vam je prijatelj odpustil. Resnica je, da je on na to pozabil in živi naprej, vi pa ste ostali v preteklosti in se nenehno opominjate na napako.

Pomislite z druge strani: se še spomnite napake, ki jo je naredila vam ljuba oseba? Se vsak dan spomnite nanjo in ji zato zamerite? Verjetno je odgovor ne in se vam pravzaprav ne zdi nič groznega. Enak odziv namenite tudi sebi in začnite živeti v sedanjosti. Ne izpustite vseh lepih priložnosti, ki vam jih ponuja.

profimedia
Sorodni članki

Kolesarjem prijazna mesta v Evropi

Zakaj si ne bi mesta ogledali na kolesu, zlasti velemesta, ki ga težko prehodimo v nekaj urah, še bolj pa so neprijetna za vožnjo z avtomobilom. Izbrali smo nekaj mest, ki...

5 najboljših odzivov na indiskretna vprašanja

Zapomnite si: NI neprijazno, če ne odgovorite na vprašanje. Predstavljamo vam pet odgovorov, kako se boste spretno izognili slabemu občutku. Štiri zelo prijazne – in enega dokaj neposrednega.

Velika počitniška zabava s pridnimi malčki

Načrtovanje smučarskega dopusta z družino zveni preprostejše, kot je v resnici. A le zato, ker je ponudba otrokom prijaznih zimskih ponudb v Avstriji tako velika, da se je...
Najbolj brane vsebine

9 fizičnih bolečin, ki so povezane s čustvi

Fizične bolečine so lahko povezane s čustvi. Poglejmo, kje so lahko morebitni vzroki. 
Več...

Tega o svojem telesu verjetno niste vedeli (in zakaj morate skrbeti zanj)

Koliko pravzaprav veste o svojem telesu? O tem, kar se dogaja pod površjem in česar ne morete videti? Tu je nekaj nenavadnih dejstev, ki vas bodo opomnila, da morate vsak dan poskrbeti zase.
Več...

Zakaj bi morali vikende rezervirati samo zase?

Biti vedno na voljo je naporno, tudi če so to bližnje osebe, ki potrebujejo vašo pozornost. Občasno bi morali vikend rezervirati samo zase, saj …
Več...

5 osebnostnih lastnosti, ki vam napovedujejo srečo

Res obstajajo (kot trdijo nekateri strokovnjaki) določene osebnostne lastnosti, po katerih lahko predvidimo, če bomo srečni ali ne? Nekateri menijo, da to drži. Jih imate?
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri