Prijazni ste do partnerja, ko zjutraj vstanete prej in mu v posteljo prinesete skodelico kave. Prijazni ste do staršev, ker jim pomagate pri opravilih. Prijazni ste tudi do prijateljev, ko jim priskočite na pomoč, kadar vas potrebujejo. Kaj pa do sebe?

Slika 1/3

Čeprav do drugih širite prijaznost, pogosto pozabite biti dobri do samega sebe. Govorite si stroge besede in od sebe pričakujete več, kot lahko date. Vsaj v 3 primerih ste lahko do sebe bolj prizanesljivi.

Ne nosite s seboj napak iz preteklosti

Kadar nekoga razočarate ali mu storite krivico, si veliko bolj ženete k srcu kot oseba, ki ste ji to storili. Premišljujete in analizirate, čeprav je od tega minilo že kar nekaj časa in vam je prijatelj odpustil. Resnica je, da je on na to pozabil in živi naprej, vi pa ste ostali v preteklosti in se nenehno opominjate na napako.

Pomislite z druge strani: se še spomnite napake, ki jo je naredila vam ljuba oseba? Se vsak dan spomnite nanjo in ji zato zamerite? Verjetno je odgovor ne in se vam pravzaprav ne zdi nič groznega. Enak odziv namenite tudi sebi in začnite živeti v sedanjosti. Ne izpustite vseh lepih priložnosti, ki vam jih ponuja.

profimedia
Sorodni članki

Prijazna reja - kot na kmečkem dvorišču

Perutnina Ptuj je presenetila s popolno novostjo - izdelčno linijo Natur Premium, ki temelji na drugačni, piščancem prijazni reji. Piščancem prijazna reja je dobra za živali, saj pomeni…

Kolesarjem prijazna mesta v Evropi

Zakaj si ne bi mesta ogledali na kolesu, zlasti velemesta, ki ga težko prehodimo v nekaj urah, še bolj pa so neprijetna za vožnjo z avtomobilom. Izbrali smo nekaj mest, ki…

Spoznajte novo družino odličnih in koži prijaznih dezodorantov MUM

V obliki roll-ona v stekleni embalaži imajo dve prijazni in pomembni lastnosti ...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri