To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Meditirate v naravi? Preberite, zakaj bi morali!

Meditirate v naravi? Preberite, zakaj bi morali! (foto: profimedia) profimedia
28. 6. 2018

Sledi 5 razlogov, zakaj meditirati (še posebej v naravi). 

Verjetno ni potrebna posebna razlaga, zakaj je dobro meditirati. Meditacija je namreč dokazano ena najboljših tehnik sproščanja in čiščenje dnevnega stresa. Tako nam pomaga, da umirimo svoj brbotajoči um ter živimo bolj zdravo in srečno življenje. Tehnik je več, vsem pa je skupno, da se v tem času umirimo, tako fizično kot psihično, se povežemo s seboj in vsem kar je, ter dopustimo, da življenjska energija svobodno teče skozi nas, nas ureja, zdravi in napaja. 

Čeprav je najbolj udobno prakticirati meditacijo v postelji ali doma na kavču, ima meditacija v naravi posebne dobrobiti. Še posebej v poletnem času, ko je to enostavno izvedljivo. 

5 razlogov, zakaj meditirati v naravi

1. Hitreje se boste umirili, narava vam namreč pomaga, da se hitreje osrediščite v tukaj in zdaj. No, le kdo ne potrebuje malo pomoči pri umirjanju?

2. Če vam misli rade hitro odidejo na vse mogoče tematike in opravila, prisluhnite zvokom narave – ptičjemu petju, čričkom, potoku ali vetru. Tako boste hitreje umirili svoje misli.

3. S sedenjem na zemlji se lažje povežete z Zemljo, ki vas navdaja s svojo energijo.

4. V naravi boste našli veliko osamljenih kotičkov, kjer boste zares sami brez motečih faktorjev, elektronskih naprav in drugih stvari, ki vplivajo na sproščenost. Najdite prostore, kjer vas ne bo nihče videl, no - le živalski prebivalci.

5. Sprehod po naravi po meditaciji bo povsem drugačen, bolj magičen in sproščen. Takoj boste opazili razliko v dojemanju in zaznavanju sveta okoli sebe. 

Ko se naslednjič odpravite ven - bodisi na sprehod, pohod ali tek, si vzemite še nekaj časa za sproščanje. Meditacija v naravi da več kot le umirjen um. Podari še občutek svobode in povezave z Zemljo in vesoljem, kar potrebujemo, če želimo živeti harmonično življenje.

Povzeto po: wearewildness.com

Preberite še:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri