Vse zdrave navade niso najbolj prijetne in jih ne moremo posvojiti tako zlahka. Ko se trudite živeti zdravo pa neveste, kako bi se lotili določene navade ali aktivnosti, se spomnite teh nasvetov. 

Slika 1/2

Čisto vsak izmed nas lahko našteje nekaj aktivnosti ali navad, ki bi jih rad počel, a od daleč izgledajo pretežke in neizvedljive. Naj bodo določene vaje, odpoved nekaterim živilom ali uvajanje novih v jedilnik, se bo vedno našlo nekaj, kar bo predstavljalo večji izziv. Na žalost ni posebne formule, po kateri bi se lahko ravnali, velja pa upoštevati dva nasveta, ki ju morda že poznate, a jima do sedaj niste posvečali pozornosti. 

1. NASVET: ZAČNITE Z MAJHNIMI KORAKI

Ves čas so nas vzgajali v prepričanju, da moramo za konkretne spremembe v življenju vložiti ogromno truda, in to naenkrat. Tovrsten pristop nas lahko izčrpa, poleg tega pa so njegovi dolgoročni učinki redki.

Če sovražite svoje prehranjevalne navade oziroma dnevno vadbo, boste verjetno začeli hitro razmišljati o pici po vadbi. Če si ne predstavljate, da bi lahko drastično spremembo življenjskega stila vzdrževali, bodo »rezultati«, ki ste jih v kratkem času pridobili, izginili tako hitro, kot so se pojavili.

Zato je pomembno, da vedno začnete počasi in z majhnimi koraki. Če želite na primer v vadbeno rutino vpeljati novo vajo, ki ni po vašem okusu, bo za začetek dovolj že 5 ponovitev, a naj bodo te pravilno izvedene. Vajo delajte redno, na vsakem treningu in se ne silite, da naredite več, kot ste si zastavili. Čez čas, ko se utrdite, boste sami začutili potrebo, da stopnjujete težavnost. 

Enako naredite s prehrano ali drugimi navadami.

profimedia

Sorodni članki

Nasveti strokovnjakov: Kako se spopasti s stresom?

Priznani slovenski strokovnjaki s področja medicine in psihologije ter strokovnjaki klinike Mayo svetujejo, kako se spopasti s…
None

Končajte večni boj s kilogrami!

Hujšanje brez dobrega znanja po navadi ni uspešno, saj se je težko izogniti pastem, kot so jo jo učinek, napadi lakote, dehidriranost in izguba mišic. 

9 navad najbolj produktivnih voditeljev

Slednje navade lahko okrepijo tudi vašo produktivnost in sposobnost ustvarjanja velikih rezultatov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri