obcutki

Če ste pogosto pod stresom in ne sproščate napetosti, ki raste v vas, vas bodo hitro prevzeli negativni občutki. Svet bo videti temnejši, kot je v resnici in ne boste našli prave volje za življenje. Zato se občasno spomnite trikov, s katerimi se znebite občutkov, ki vas zavirajo na poti.

1. Korak: Soočite se s tem, kar vas preganja. Ko se znajdemo pred stresnimi situacijami, bi se najraje obrnili na petah in stekli v drugo smer. Potlačimo strah in druge občutke ter upamo, da se z njimi nikoli ne bomo soočili. Tu se skriva prva napaka. Da bi lahko nadaljevali, si morate dovoliti doživeti neprijetne situacije in se z njimi spopasti. Prej kot boste opravili s tem, prej boste lahko naredili korak v pravo smer in se znebili negativnih občutkov.

2. Korak: Ne lažite si. Ko končno zberete pogum, se pripravite, da boste stvari videli takšne, kot so. Ne olepšujte in ne ovijajte v celofan. Zavedajte se bolečine, osramočenosti, sovraštva, jeze in vsega drugega, kar vas prevzame.  Ko boste prepoznali, kako čutite o nečem (na primer o koncu razmerja), boste lahko začeli okrevati in se pripravljati na nov začetek.

3. Korak: Sprejmite negativnost. Ko prepoznate lastne občutke, se počasi sprijaznite s tem, kar se je zgodilo. Opomnite se, da na vse ne morete vplivati in se ne morete zavarovati pred vsem hudim, kar vas doleti. Čez čas vam bodo oprostili storjeno (če je krivda bila vaša), pozabili boste na to, kaj se je zgodilo, ali pa bo le odmaknjen spomin. Preden se to zgodi, pa morate sprejeti situacijo takšno, kot je. Včasih za to potrebujemo več časa, zato si ga vzemite toliko, kot ga potrebujete in nič manj.

4. Korak: Nič ne traja večno in za dežjem vedno posije sonce. Negativni občutki imajo večjo moč kot pozitivni. Pogosto trajajo dalj časa in na nas pustijo večji vtis ter miselnost, da bodo trajali večno. Takrat morate biti močni in vedeti, da bo tudi tokrat posijalo sonce. Za spodbudo se spomnite preteklih negativnih izkušenj in pomislite, kako nanje gledate sedaj. Verjetno vam ni mar in nanje ne mislite pogosto. Enako se bo zgodilo s trenutno situacijo. Vse, kar potrebujete, je nekaj časa in voljo, da jo prebrodite.

5. Korak: Ne bojte se prihodnosti. Nekaj slabih izkušenj ne pomeni temne prihodnosti. Pustite si sanjati in še naprej postavljajte cilje. Trudite se jih uresničevati in se ne pozabite zabavati na poti. Če vam prvič ne uspe, poskusite znova. Ne zavrzite upanja in svetle prihodnosti zato, ker vas je strah, da bi vas ovirali negativni občutki. Ti bodo spet prišli in naslednjič se boste znali spopasti z njimi.

Sorodni članki

Stvari, ki se jih naučimo iz najslabših situacij in največjih napak

Najboljše življenjske poduke potegnemo iz najslabših situacij in največjih napak.

6 stvari, ki nas jih nauči prva ljubezen

Se je še spomnite? Pravijo, da prve ljubezni ne pozabimo nikoli …

Rane iz otroštva: Ti dve besedi najbolj potrebujete (in 5 majhnih korakov, ki jih naredite, če ste obtičali)

Odpustite jim. Bodite prijaznejši. Bodite razumevajoči. Oddaljite se. Bodite pozorni. Glejte naprej. Mimo je. Ostanite močni. Ne. Če okrevate po škodljivem otroštvu, sta ti...
Najbolj brane vsebine

12 stvari, ki jih samozavestni ljudje ne delajo

Prijemi, s katerimi poskrbite za več samozavesti in boljše počutje.
Več...

4 načini, kako slišati sebe (in to ni meditacija)

Vsi lahko prisluhnemo svoji intuiciji, le naučiti se moramo prepoznati, kateri glas je pravi. 
Več...

Kako se osvoboditi negativnih misli?

Negativne misli vplivajo na vaše počutje in vedenje, zato se morate naučiti, kako se spopasti z njimi.
Več...

Kako se spopasti z agresivno osebo?

Tisti, ki imate redno opravka z agresivno osebo, veste, kako težko je lahko z njo sodelovati. Morda vam pomagajo naslednji nasveti.
Več...

Kaj lahko vprašate partnerja namesto “Kako si?” - 20 vprašanj

Komunikacija je eden pomembnejših stebrov razmerja, zato poskrbite, da bo med vama tekla gladko.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri