dnevnik

Če niste privrženec novoletnih zaobljub, lahko gradite na sebi tudi z majhnimi spremembami. Preverite, kje sploh začeti.

Kakor so se po novem letu telovadnice hitro polnile, se na polovici januarja že praznijo. Nekatere novoletne obljube so preteklost, drugi so ugotovili, da so si zadali preveč. Če si sami niste zastavili nobenega novega cilja, se lotite majhnih sprememb, ki obogatijo in izboljšajo vaše življenje.


1. Pišite dnevnik. Opremite ga s fotografijami in zgodbami, ki vas bodo spremljale celo življenje. Ko boste listali po preteklosti, si boste hvaležni, da ste si vzeli čas za to.


2. V svoje življenje vnesite več gibanja. Priložnosti imate neskončno: namesto z dvigalom se povzpnite po stopnicah, v službo se odpravite s kolesom, po opravkih pa peš.


3. Večkrat se odklopite od elektronskih naprav. Določite del dneva (najbolje večer), ki ga boste namenili aktivnosti, pri kateri ne potrebujete telefona ali računalnika.


4. Zadajte si osebni projekt. Izberite nekaj, kar vas že dolgo veseli, a niste nikoli imeli časa, da bi posvetili pozornost.


5. Berite. Zagotovo obstaja knjiga, ki bi pritegnila vašo pozornost. Vzemite si čas za vsaj nekaj strani dnevno in obogatite svoj besedni zaklad.


6. Osredotočite se na prave prijatelje. Prečistite seznam tudi na družbenih omrežjih in odstranite stike, ki jih zares ne poznate.


7. Ustvarjajte. Prebudite umetniško žilico in pripravite gurmansko večerjo, slikajte, učite se origamija, pletite …


8. Vzpostavite jutranjo rutino in telo zbudite s kozarcem vode. Ko se boste navadili, boste že samodejno najprej segli po vodi in šele nato po dišeči kavi.


9. Razvajajte se. Vsaj enkrat tedensko si privoščite nekaj, ob čemer se sprostite. Naj bo to dolg sprehod s štirinožnim prijateljem, vroča kopel, branje ob dišečih svečkah …


10. Izpopolnite kuharsko znanje. Splet je preplavljen z enostavnimi recepti, ki jih lahko pripravijo tudi manj vešči kuharji.


11. Hodite na izlete. Odkrivajte nove kotičke ali se zapeljite do tistih, na katere vas vežejo lepi spomini.


12. Sredi stresnega dneva se spomnite na bližnjo osebo in jo presenetite s pozornim sporočilcem.


13. Sprehajajte se. V naravi si boste zbistrili misli, izboljšali počutje in poskrbeli za sprejemanje boljših odločitev.


14. Večkrat uporabite rokovnik. Preden se zjutraj odpravite od doma, preglejte, kaj vas čaka. Pridite pripravljeni na nove podvige.


15. Spopadajte se s svojimi strahovi. Ne dovolite, da bi obvladovali vaše življenje.

Preberite tudi: 

Sorodni članki

Izziv: Vsak dan naredite eno od teh stvari

Letos naj se na seznamu zaobljub znajde tudi ...

Seznam novoletnih zaobljub vseh samskih ljudi

Če v novo leto vstopate v samskem stanu, na seznam zagotovo uvrstite kakšno izmed naslednjih novoletnih zaobljub.

Zakaj nikoli ni prepozno za izpolnjevanje zaobljub

Zaobljube bi si lahko zastavili tudi na polovici leta, ko se trudimo začeti z drugačno prehrano in se spet odpravimo v naravo. Nikoli ni prepozno, da začnete uresničevati svoje…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri