john-reign-abarintos-515098-unsplash

Večkrat se spomnite na to zgodbo.

Nekega dne je gospod na sprehodu zagledal metulja v kokonu, ki se je počasi odpiral.

Opazoval je, kako se kokon počasi odpira, a zdelo se mu je, da se metulj muči, da bi se razvil iz kokona skozi majhno luknjico. Naenkrat se je premikanje znotraj kokona ustavilo.

Gospod se je odločil, da metulju pomaga, vzel je škarjice in odprl kokon. Metulj je izstopil iz kokona, a je bil šibek in njegova krila so bila pomečkana.

Gospod je še naprej opazoval, saj je pričakoval, da bo metulj vsak čas razprl krila in odletel. Na njegovo razočaranje se to ni zgodilo. Metulj je celo življenje preživel s šibkim teleščkom in pomečkanimi krili. Nikoli ni bil sposoben poleteti. 

Kar mož ni razumel je, da je metuljeva borba iz kokona bila potrebna, saj na ta način narava prisili matulja, da vso svojo moč usmeri v svoja krila in lahko poleti, ko se razvije iz kokona.

Borbe in bolečine so včasih točno to, kar potrebujemo, da poletimo. 

Vir: ba-bamail.com

Sorodni članki

18 korakov, kako zopet najti voljo

Ko smo depresivni, se je tako težko premikati, iti pod tuš in se preobleči, kaj šele se odpraviti na pohod ali tek. Čeprav vemo, da bi nam pomagalo, enostavno ne zmoremo.

26 pomembnih stvari, ki nas jih lahko nauči narava

Naravi se nikamor ne mudi, pa vendar je v njej vedno vse prav. Zakaj se ne bi torej k naravi zatekli po odgovore. Ko se boste začeli narave bolj zavedati, boste odkrili nekaj…

Kako se izogniti opravljivcem?

Imate sodelavca, ki rad opravlja in širi govorice? Še dobro, da se ne želite vplesti v te brezplodne pogovore. Čenče škodujejo okolju na delovnem mestu in spodkopavajo zaupanje…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri