odvisnost

Ob vseh prednostih, ki jih prinašajo pametni telefoni, hitro pozabimo na zmernost in kmalu se dan vrti okrog njih. Če tudi vi ne zdržite 20 minut, ne da bi preverili sporočila ali spite s pametno napravico pod blazino, je čas za razstrupitev.

  • Ponedeljek

Na družabnih omrežjih prenehajte slediti ljudem, ki niso zares vaši prijatelji, odjavite se iz e-poštnih sporočil, ki jih ne želite prejemati in izbrišite aplikacije, ki jih ne uporabljate.

  • Torek

Izklopite vsa opozorila, ki se prikažejo na vašem ekranu kot »nujna«, vendar jih zares ne potrebujete. Opomniki o novem delu nadaljevanke, številu novih sledilcev in »izrednih« novicah nimajo več prostora na vašem telefonu.

  • Sreda

Uprite se želji, da je prva stvar, ki jo zjutraj primete v roke, pametni telefon. Morda vam brezjutranjega pregleda dogodkov, ostane čas za zajtrk.

  • Četrtek

Odložite telefon v drug prostor in se ga ne dotikajte eno ur pred spanjem. Zamotite se s filmom, branjem, sprehodom, pogovorom ...

  • Petek

Pojdite na kosilo, večerjo ali samo kavo s prijatelji in pustite telefon doma. Imeli boste priložnost za kvaliteten pogovor, brez brskanja po internetu.

  • Sobota

Preživite dan brez objavljanja in spremljanja komentarjev na družbenih omrežjih. Nič ni tako nujnega, da bi morali takoj deliti s celim svetom, vse ostalo pa vas bo prav tako počakalo.

  • Nedelja

Izogibajte se uporabi telefona cel dan. Če imate opravke, povezane s telefonom, se ga trudite uporabljati le za res nujne klice in sporočila. V drugih primerih pa naj bo varno spravljen v prostoru, kjer se ne zadržujete pogosto.

Preberite tudi:

Sorodni članki

Zaskrbljujoče posledice odvisnosti od telefona

Pametni telefoni imajo več in več funkcij, ki nam lajšajo življenje. Zato smo od njih vedno bolj odvisni. Pa se zavedate vseh posledic, ki jih boste utrpeli, ker pogleda ne…

6 načinov, kako se večkrat odklopiti od elektronskih naprav

Ker smo vsak dan primorani uporabljati elektronske naprave tako in drugače, je še toliko bolj pomembno, da si znamo vzeti tudi čas zase in se odklopiti. Če upoštevate te nasvete…

Test: Potrebujete razstrupljanje od elektronskih naprav in družbenih omrežij?

Sami znakov verjetno ne opazite, saj se sprememba dogaja počasi. Z vsakim dnem več časa preživite na pametnem telefonu ob spremljanju družbenih omrežij in vse težje se je…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri