Trening: Oblikujte in okrepite telo v 4 tednih

V resnici ni tako težko. In ja, tudi v mesecu dni lahko dosežete odlične rezultate, za nagrado pa se boste še navadili vsak dan gibati. Preizkusite naš štiritedenski načrt.

Kaj morate, glede na astrološki znak, v življenju opustiti?

Kulturni antropologi bi potrdili, da nam je vzgoja zapisala miselno matrico, ki nas vodi skozi življenje, a svojo besedo k temu pristavljajo tudi astrologi. Ti pravijo, da za vsako nebesno znamenje obstaja neka malenkost, z opustitvijo katere bi si neverjetno olajšali vsakdanjik. Preverite, kaj naj bi bilo tisto, kar zavira vas.

FOTO: 7 vaj, s katerimi boste telo spravili v odlično formo

S temi sedmimi vajami lahko spravite telo v odlično formo. Ni vam treba porabiti več kot 10 minut na dan, ne potrebujete nobene posebne opreme ... Opremite se le z vztrajnostjo.

6 razlogov, zakaj ste vedno lačni

Je od vašega zadnjega obroka šele dve uri, pa ste spet lačni? Imate občutek, da vaš želodec nima dna? 

So tekaški treningi na tekalni stezi izguba časa?

Nikakor. Trening na tekalni stezi je idealen za ohranjanje vaše tekaške kondicije, ko to zunaj ni mogoče.

Izziv 365 aktivnih dni in 0 izgovorov

Vse skupaj se je zgodilo zelo spontano.

6 živil, ki jih ne smemo pogrevati

Pogrevanje hrane kakorkoli ni najbolj priporočljivo, saj s ponovno toplotno obdelavo živila izgubljajo hranila. Nekatera živila pa celo vsebujejo snovi, ki med pogrevanjem postanejo škodljive oziroma strupene. Da se krompir in špinača ne pogrevata, so dejale že naše stare mame, katera živila pa so še problematična? 

5 napak, ki jih delate, kadar ste prehlajeni

Težko dihate, kihate, kašljate, 'teče vam iz vseh odprtin' ... Premagal vas je prehlad in obupno želite biti v najkrajšem možnem času zdravi, a nemalokrat dosežete nasprotni učinek – in to zaradi petih najpogostejših napak.

Foto: Polarni sij

Polarni sij ali avrora je čudovit sijaj svetlobe in različnih barv v zgornjih delih ozračja, ki ga lahko opazujemo ponoči. Najlepše je viden jeseni in spomladi na Antarktiki, severni Norveški, Finski, Aljaski, severni Škotski in kanadski Novi Škotski... Če ga morda ne doživite v živo, pa ga občudujte vsaj na fotografijah. 

Andreja Sterle Podobnik: Slovenka, ki je na teku Everest Trail Race prepričljivo zmagala (in postala Slovenka leta 2016)!

Na teku pod visokimi himalajskimi vrhovi, imenovanem Everest Trail Race, je prepričljivo zmagala. »Vse se mi je poklopilo,« je povedala.

VIDEO: 30-minutno joga raztezanje proti bolečinam v hrbtu

Ste zakrčeni? Preveč sedite? Premalo telovadite? Kdaj ste nazadnje dobro raztegnili hrbet? Vzemite si čas in naredite te vaje za raztezanje hrbta.

8 'prikritih' znakov, da je vaš partner depresiven

Če ne vemo, na kaj vse moramo biti pozorni, ne bomo opazili, da partner počasi drsi v depresijo. Morda pa spremembe celo opazimo, a si jih razlagamo drugače.

aktivni.si@adriamedia.si    @aktivni    Aktivni.si facebook

Aktivni.si - tedenske e-novice. Pošiljatelj sporočila: Adria Media Ljubljana, založništvo in trženje, d.o.o. Ali v sporočilu ne vidite slik? Kliknite tu.