Avokado: 13 okusnih načinov uporabe pri pripravi zdravih obrokov

Avokado lahko dodamo številnih receptom in s tem obrok obogatimo z zdravimi maščobami, vlakninami in beljakovinami. Tukaj predstavljamo 13 zanimivih načinov uporabe avokada.

12 lekcij pohodništva

Pohodništvo je odlična aktivnost, ki povrh vsega ustvarja še nepozabne spomine. Omogoča nam priložnost, da se umirimo. Prav tako pa nas uči pomembnih življenjskih resnic.

Bi se radi znebili nadležnega trebuščka?

Lažje je, kot bi si mislili. Včasih je dovolj, če naredite naslednje ... Po dobrem mesecu boste že opazili, da se počutite bolje.

Z vajami za zadnjico nad bolečine v kolenih in križu

Večina ljudi dela vaje za zadnjico iz enega samega razloga: da bi jim hlače lepše stale. Le malokdo pa ve, da je zadnjica sestavljena iz treh večjih mišic, ki igrajo izjemno veliko vlogo pri funkcionalnosti kolkov.

Andreja Sterle Podobnik: Slovenka, ki je na teku Everest Trail Race prepričljivo zmagala (in postala Slovenka leta 2016)!

Na teku pod visokimi himalajskimi vrhovi, imenovanem Everest Trail Race, je prepričljivo zmagala. »Vse se mi je poklopilo,« je povedala.

Preproste jutranje navade, ki bodo spremenile vaš dan

Saj veste, po jutru se dan pozna. Le nekaj malenkosti lahko močno vpliva na razplet celega dneva in na to, kako se boste počutili.

3 pomembne krepilne vaje za tekače

Če redno tečete, so vaši kvadricepsi verjetno kot iz jekla. A da bi postali (še) boljši tekač, se morate posvetiti tudi mišicam zadnjice.

33 najboljših namigov za sproščene dni

Služba, gospodinjska opravila, družina, stalna dosegljivost – naj vas vse to več ne spravlja v stres.

6 živil, ki jih ne smemo pogrevati

Pogrevanje hrane kakorkoli ni najbolj priporočljivo, saj s ponovno toplotno obdelavo živila izgubljajo hranila. Nekatera živila pa celo vsebujejo snovi, ki med pogrevanjem postanejo škodljive oziroma strupene. Da se krompir in špinača ne pogrevata, so dejale že naše stare mame, katera živila pa so še problematična? 

Stvari, ki jih morate vedeti o telovadbi v času menstruacije

Krči, napihnjenost, pogosto glavobol in vrtoglavica ... Verjamemo, da je telovadba v času menstruacije zadnja stvar, na katero pomislite. A moralo bi biti ravno nasprotno. Preverite, zakaj.

Tretma s kisom za razpokane pete

Zaradi pomanjkanja vlažnosti postanejo izsušene in razpokane tudi noge. Za ustrezno vlažnost kože dobro poskrbijo posebne kreme, pripravite pa si lahko tudi tretma s kisom.

12 stvari, ki jih še lahko očisti zobna krema

Zobna krema lahko poleg zob očisti še kar nekaj drugih stvari. V njej se skrivajo čistilne učinkovine, ki delajo prave čudeže tudi v gospodinjstvu.

aktivni.si@adriamedia.si    @aktivni    Aktivni.si facebook

Aktivni.si - tedenske e-novice. Pošiljatelj sporočila: Adria Media Ljubljana, založništvo in trženje, d.o.o. Ali v sporočilu ne vidite slik? Kliknite tu.