Akcija Lahka kuhinja za sončne dni, ki smo jo na Aktivni.si pripravili v sodelovanju z blagovno znamko Natura, je za …

Akcija Lahka kuhinja za sončne dni, ki smo jo na Aktivni.si pripravili v sodelovanju z blagovno znamko Natura, je za nami. Medtem ko ste vi pridno delili svoje recepte (www.aktivni.si/natecaj/izviren-recept-z-zitaricami), smo mi zbirali nasvete in pripravljali slastne jedi.

Čaka nas le še podelitev glavne nagrade - obisk prehranskega svetovanja -, trem pa bomo poslali še po en paket izdelkov Natura.

Nagrajenci bodo na spletni strani objavljeni 15. junija 2017, medtem pa vas vabimo, da se 'sprehodite' skozi vsebino iz rubrike in morda poskusite katerega od naših receptov.

5 preprostih prehranjevalnih navad, ki vas bodo pripeljale do boljšega počutja in vitke linije

Z majhnimi zamenjavami ali minimalnimi spremembami v prehrani boste zase naredili več, kot si mislite.

Znaki, s katerimi vam telo sporoča, da morate v prehrani nujno nekaj spremeniti

Vse težave se ne pokažejo čez noč. Ko pa se, nanje pozabimo v trenutku, ko oddrvimo dnevnim obveznostim naproti. Na naslednje bodite vseeno bolj pozorni.

Eden najpogostejših vzrokov za naraščanje telesne teže

Ker se vam pogosto mudi, zajtrk raje izpustite. In potem si, največkrat kar na poti, na hitro privoščite jutranjo kavo. Vaš zadnji obrok pa je bila večerja prejšnji dan.

Kakšne sladice so dobre za športnike?

Seveda se lahko tudi športniki in rekreativci posladkamo, pri tem pa ne ogrozimo vitke postave in športnih zmogljivosti.

3 odlična živila za aktivne, ki jih lahko pripravite vnaprej

Pripravite si jih vnaprej. Ko čez teden ne boste imeli časa na pretek, lahko s temi živili v zelo kratkem času ustvarite slastne in lahke jedi.

Doma narejene energijske kroglice z ovsenimi kosmiči

Prigrizek in posladek v enem. Vzemite jih na pot, imejte jih v službi ali pa si jih privoščite po vadbi.

VIDEO: Zajtrk v kozarčku z domačo granolo v prahu

Trije zajtrki, pripravljeni v 15 minutah. Ki so lahko tudi sladica. Zares slastna. Predstvljamo vam ideje za zajtrk v kozarčku.

Kako pravilno izbrati sadje? Preizkusite naslednje preproste trike

Ločite dobro sadje od slabega? Včasih je to presneto težko, kajne? Navzven je vse videti slastno. Živo rdeče jagode, ki bi jih človek pojedel kar z očmi. Jabolka, ki se svetijo. Kako torej izbrati najokusnejši sadež? Naučite se te veščine.

Načrt za odvajanje od sladkorja

Si tudi vi sladico privoščite, ko ste slabe volje, da bi lažje premagovali stres, in ko vam zmanjka energije? Tega se lahko lotite drugače. Tako pa prelisičite željo po sladkem.

Majhne navade, ki preženejo stres

S stresom imate verjetno kar redne zmenke. A takšnega zmenka, ki pobere vso energijo, dobro voljo in neprijetno vpliva tudi na prehranske navade, si ne želi nihče. Raje preverite nasvete, ki vam pomagajo umiriti življenje.

Katere vrste kruh je dejansko dober?

Kako se odločiti za pravo štručko in katere vrste kruh je dejansko dober? Ponujamo vam nekaj praktičnih napotkov o tem, kaj je potrebno storiti, če želite jesti dober kruh.

VIDEO: Slastna prosena kaša z rukolo in češnjevim paradižnikom

Preprosta, lahka jed, pripravljena v 20 minutah.

VIDEO: Domače burger bombete

Ni ga čez domač kruh. In doma pripravljen hamburger.

Kako pogosto jesti?

Takole je s pravo razporeditvijo obrokov. In tako premagate željo po prigrizkih.

V katerem sadju in zelenjavi se nahaja največ vode?

Ste opazili, da velikokrat pozabimo nase? Pride dan, ko nimamo časa jesti kosila, telovaditi in spiti zadostne količine tekočine. Telo slej ko prej začne sporočati, da je nekaj narobe. Preverite, kateri znaki kažejo na dehidracijo in iz katere hrane dobite največ tekočine.

8 nasvetov, kako se v enem dnevu znebite napihnjenosti

Če imate pogosto težave z napihnjenostjo, poskusite naslednje ...

Zakaj izbrati bio?

Ste vedeli, da lahko s hrano in pijačo povprečen prebivalec razvitih držav vsak dan zaužije tudi več kot deset različnih pesticidov?

Se moramo za uravnotežen način življenja odpovedati vsemu?

Moramo res iti na vse ali nič in se za uravnotežen življenjski slog odpovedati vsemu?

aktivni.si@adriamedia.si    @aktivni    Aktivni.si facebook

Aktivni.si - tedenske e-novice. Pošiljatelj sporočila: Adria Media Ljubljana, založništvo in trženje, d.o.o. Ali v sporočilu ne vidite slik? Kliknite tu.