fitnes

Odpravite se v fitnes in pričnete s treningom, ko se spet prikaže tisti telovadec. Vsi ga poznajo, saj ne more opraviti vadbe, ne da bi medtem spuščal krike in vzdihe, ki naj bi kazali, kako zelo se trudi. Vas ob tem spreletijo takšne misli?

»Mogoče se ne bo ponovilo.«

Vsem se zgodi, da v telovadnici naredimo nekaj sramotnih zvokov. Vsi smo ljudje in kadar telesa ne poznamo do obisti, naredimo kaj nepredvidljivega. Včasih ponesreči izpustimo utež in včasih ponesreči izustimo kaj čudnega, kajne?

»Oh ne. Zagotovo ni samo tokrat.«

Prav zares misli, da je na tekmovanju v dvigovanju uteži, kjer vsi tekmovalci po dvigu vržejo uteži na tla. Spusti jih z višine pasu in povzroči majhen potres, pri tem pa seveda opozori nase še z glasnim zmagovalnim vzklikom. Glasnost ima očitno v krvi.

»Upam, da je tu že dlje časa, a sem opazil šele sedaj.«

Morda ga niste opazili, ker ste bili zaposleni s svojimi vajami in ste imeli v ušesih slušalke. Skušate se osredotočiti na raztezne vaje, vendar še kar ne odide. Zamenjate napravo in še vedno je tu. Vzamete si kratek odmor in nič ne kaže, da bo odšel. Ugotovite, da bo verjetno tu celo popoldne. Čudovito.

»To je zelo neuvidevno.«

Po celi telovadnici visijo znaki s pravili, v katerih piše, da se uteži ne meče po tleh. Kakšen je njegov izgovor? Mogoče je tujec. Kakorkoli, lahko bi poznal osnovne manire, če že uporablja javno telovadnico.

»Mogoče pa ima prav?«

»Bi bil močnejši, če bi tudi jaz proizvajal takšne zvoke? Sem se pustil zriniti v ozadje in sem zato prikrajšan? Morda ve, kaj počne in ga obsojam po krivem.«

»Čas za eksperimentiranje!«

Ko delate sklece, poskrbite, da so vdihi in izdihi glasnejši ter vas lahko sliši cela telovadnica. Obsojajoči pogledi vam povedo, da glasovi niso zaželeni. Spomnite se, zakaj sami tega običajno ne počnete in ste jezni, da ste nasedli postavljaču.

»Je še kdo tu jezen?«

»Zavladal bom svetu in postal močnejši! Ampak to bom storil uvidevno, brez nadležnih vzdihljajev in brez metanja športnih pripomočkov. Morda bi se kdo lahko zgledoval po meni.« V mislih imate seveda »zvezdo« telovadnice.

»Oh to je šlo mimo hitreje, kot sem si mislil.«

Ko se posvečate nekomu drugemu, očitno trenirate še močneje, saj želite izraziti napetost, ki se nabira v vas. Nimate časa za družbena omrežja in nepotrebne odmore. Jezno odkorakate iz telovadnice in upate, da glasnega telovadca ne vidite nikoli več.

Preberite tudi: 

Sorodni članki

29 nerodnih situacij iz fitnesa (in z vsaj eno ste se zagotovo srečali tudi vi)

Če obiskujete fitnes … Pravzaprav je dovolj, če ste ga obiskali le nekajkrat, pa ste zagotovo doživeli vsaj eno od teh stvari. Ali pa ste srečali kakšnega fitnes 'sotrpina'.

5 najboljših načinov, kako se spopasti z jezo

Radi imate svojo družino in prijatelje, a včasih še vedno naredijo kaj, kar vam para živce. Poznajo vaše šibke točke, vendar še vedno pritiskajo nanje. Nič čudnega, da se…
None

Ves napor zaman?

Vstopim v fitnes in čez uro ali dve odidem. Čez dva dni vajo ponovim. Teden za tednom, mesec za mesecem …

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri