telovadba

Kolikokrat si rečete, da je naslednji teden zares tisti, ko začnete telovaditi in živeti zdravo? Pa ponedeljki kar letijo mimo vas in prej kot se zavedate, mine pol leta in potem še druga polovica. S to navado, se boste lažje držali rutine.

Zares si želite vzpostaviti rutino, v kateri boste nekaj dni na teden posvetili tudi vadbi. Poznate dobre plati kot je izguba teže, oblikovana postava, boljši spanec in manj stresa. Na družbenih omrežjih sledite osebnim trenerjem in športnim navdušencem, ki dnevno objavljajo ideje za nove vaje, zato veste, da se jih ne bi tako hitro naveličali. Pripravili ste tudi okviren urnik treningov, ki visi na vaši steni kot spodbuda, da bi nekoč zares začeli. Manjka vam le odločilni korak, da bi zavezali vezalke športnih čevljev in se odpravili skozi vrata. To lahko spremeni ena navada.

Na koncu vsake vadbe zapišite najmanj eno pozitivno stvar

Mišljenje ima pri vztrajnosti in tudi  vadbi veliko vlogo. V glavi si moramo zastaviti cilje in namen, zaradi katerega se trudimo. V nasprotnem primeru hitro obupamo nad treningi, saj ne spremenijo našega življenja.  S to majhno navado pa si boste dali dodaten dokaz, da čas, ki ga namenite treningu, ni šel v nič. Po koncu vsake vadbe si v poseben zvezek ali poleg načrta za vaje zapišite, kaj pozitivnega vam je aktivnost prinesla. Stvari so lahko povezane z zdravjem, telesom ali podrobnostim, ki so vas očarale. Za začetek je tu seznam stvari, ki jih boste morda opazili tudi vi:

  • Drevesa se kažejo v pisanih jesenskih barvah, ki nakazujejo, da se narava odpravlja k počitku. Srečo imamo, da živimo v delčku sveta z vsemi raznolikimi letnimi časi.

  • V ušesih kar naenkrat zaslišite melodijo, ki vas spomni na nore počitnice s prijatelji. Avtomatsko se vam ustnice razlezejo v nasmeh.

  • Med vadbo ste pozabili na stres, ki trenutno vlada v službi in se končno sprostili.

  • Po dolgem času ste pri treningu uporabili težje uteži in zmogli večji napor kot sicer. Vaša fizična pripravljenost se izboljšuje.

  • Med tekom ste (spet) opazili simpatijo, ki vam je tokrat z nasmeškom in rahlim kimanjem nakazala odobravanje nad predanostjo športu.

  • Nova športna oblačila so super funkcionalna, poleg tega v njih izgledate izjemno.

  • Preizkusili ste novo aktivnost, ki vas je navdušila. Komaj čakate na nov trening.

  • Med vadbo ste imeli čas razmisliti o določenem problemu in končno našli nov pogled. Rešitev ni tako zapletena, kot ste sprva mislili.

Takšne in vse druge pripetljaje zapisujte v telefon, v poseben zvezek ali kar poleg urnika vaj. Ob pomanjkanju motivacije preglejte vse čudovite stvari, zaradi katerih se splača ukvarjati s športom. Ni vse v popolni postavi in hujšanju. Najprej je pomembno, da v vadbi uživate.

Preberite tudi: 

Sorodni članki

Ne bojte se preizkusiti novega športa

“V novem letu bom preizkusil/a novo športno aktivnost.” Boste zaobljubo tudi tokrat preskočili, ali boste zakorakali izzivu naproti?

Kaj storiti, ko ne veste, kje bi se lotili vadbe?

Kadar se po dolgem času spet lotite redne vadbe ali pa s tem začenjate prvič, ni najlažje narediti prvih korakov. Tu je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali vpeljati gibanje v…

Napotki za vse, ki se prvič podajate v redno rekreacijo

Če ste do sedaj telovadili le tu in tam, sedaj pa ste se odločili, da boste vzpostavili rutino, preverite nekaj nasvetov, kako z vsem skupaj začeti.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri