trebusnjaki-skupinska-vadba

Predstavljamo 5 najpogostejših napak, ki ji počnete, ko želite izgubiti maščobo in okrepiti telo.

1. Poskušate se znebiti maščobnih oblog na točno določenem delu telesa, na primer na trebuhu, zadnjici itd. To na žalost ne gre. Lokalno izgubljanje maščob ni mogoče. Raje glejte na skupni odstotek zmanjšanja maščobe v telesu.

2. Vaš vadbeni načrt vsebuje samo izolirane vaje za eno mišično skupino. Vadba naj bo sestavljena tako, da bo vključevala več mišičnih skupin hkrati pri izvedbi posameznih vaj. Tako zaporedje sestavljenih vaj bo vplival na višjo porabo energije.

3. Pogosta napaka in zmota je tudi, da boste z veliko kardia izgubili maščobo in kilograme. Preferiranje teka pred vajami z utežmi in primerno prehrano je velika napaka. Kardio vadba dviguje raven kortizola (stresnega hormona), ki lahko povzroči, da vaše telo začne shranjevati maščobo, namesto da bi jo porabljalo.

4. Vadba s prelahkimi utežmi ne bo imela nobenega učinka. Prava teža uteži je tista, po kateri boste po osmih do dvanajstih ponovitvah čutili utrujenost v mišicah. Paziti morate le, da si ne boste s pretežkimi utežmi poškodovali mišic.

5. Preveč omejevanja pri kalorijah. To je najpogostejša napaka, ki jo večinoma počne nežnejši spol. Na dan zaužijejo le 1000 do 1200 kalorij. Seveda boste izgubili kilograme, vendar bo to le kratkotrajen rezultat in ne dolgoročna rešitev, saj se bodo vaši kilogrami vračali z obrestmi. Velika verjetnost je tudi, da boste izgubili mišično maso.

Vanja Cipot, osebni trener

Največkrat me ljudje obiščejo zaradi želje po izgubi kilogramov in preoblikovanju telesa. Česar vam ni uspelo narediti samemu v večletnem trudu, skupaj brez odrekanja in z disciplino uresničimo v samo nekaj mesecih! Redna vadba, pravilna prehrana in čas. Moj cilj je strankino zadovoljstvo!
vanja@v-team.si / www.v-team.si
Facebook: VanjaTeam

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

3 znaki, da si vadbo (in pot do rezultata) otežujete po nepotrebnem

Prepričani smo, da se spomnite, ko smo pisali, da se je treba za rezultat premakniti iz cone udobja. Da je za rezultat potrebna vztrajnost in doslednost. Tudi, ko je zares težko…

Kako okrepiti mišice in hkrati izgubiti maščobo?

V stari šoli fitnesa ste se osredotočali na samo en cilj hkrati: izgubljanje maščobe ali pridobivanje mišic. Kaj pa, če želite postati vitkejši in se hkrati okrepiti? Je sploh…

3 koraki - če se želite znebiti maščobe na trebuhu

Za učvrstitev trebušnih mišic vam ni treba plačati niti centa. Samo razumeti morate nekaj stvari o svojem telesu!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri