Zaradi popularnosti športa in aktivnega preživljanja prostega časa, ima veliko ljudi večkrat tedensko opraviti z javnimi telovadnicami. Te poleg lepo oblikovanega telesa nudijo tudi manj prijetne stvari.

Slika 1/7

Proste uteži

Najprej najslabša novica: proste uteži imajo na sebi lahko do 360-krat več bakterij kot straniščna školjka (http://www.fitrated.com/resources/examining-gym-cleanliness/ ). To ni presenetljivo, saj so eden izmed najbolj priljubljenih kosov opreme, ki jih uporabljajo telovadci. Poleg tega se verjetno ne spomnite, kdaj ste nazadnje videli nekoga, ki je pred in po uporabi uteži pobrisal s čistilnimi robčki. Ker niso prevlečene s tkaninami, bakterijam nudijo še bolj ugodne razmere za razmnoževanje.

Profimedia

Katerih 7 športnih pripomočkov je pred uporabo zelo priporočljivo razkužiti ali se jim v celoti izogniti?

Preberite tudi: 

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Prednosti vadbe doma

Če se ne želite stiskati ob telovadnih napravah, čakati, da pridete na vrsto, teden dni prej rezervirati avta, da boste sploh lahko prišli do fitnesa in vsak mesec podaljšati članstva…

Hoja lahko podaljša življenje

Nedavne študije so pokazale, da lahko le dve uri hoje na teden pomagata živeti dlje in zmanjšujeta tveganje za bolezni.

7 dobrih razlogov za jutranjo vadbo

Najboljši način za začetek dneva. Vam ideja ni najbolj všeč? Morda pa vam lahko damo prepričljiv razlog – oziroma celo 7 dobrih razlogov –, da boste budilko nastavili na rahlo zgodnejšo uro.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri