Kolikokrat tedensko si vzamete dan za počitek? In kaj takrat počnete? Preverite, kako bi vse skupaj moralo izgledati.

Slika 1/3

Redni telovadci morate na svoj urnik poleg različnih vrst treningov vpeljati tudi čas za počitek. Nekateri so prepričani, da je to potrata časa, spet drugi si privoščijo predolg odmor. Kje je zlata sredina?

KAKO POGOSTO POTREBUJETE DNEVE ZA POČITEK?

Katero je magično število prostih dni, ki jih potrebujete za dober športni nastop? Na to ne moremo odgovoriti, saj je odvisno od vsakega posameznika posebaj. Da boste lažje ugotovili, kako pogosto potrebujete premor od treningov, si odgovorite na nekaj vprašanj:

1. Kako se počutite med vadbo? Ste polni energije in pripravljeni na nove izzive ali brez energije in komaj izvajate vaje?

2. Se veselite obiska telovadnice ali že ob misli na gibanje postanete utrujeni?

3. Imate trenutno kakšne poškodbe ali bolečine?

Pri načrtovanju prostih dni poslušajte svoje telo in se prilagajajte. Morda boste v tednu načrtovali le dva prosta dneva, potrebovali pa boste tri. Upoštevajte tudi druge dejavnike, kot je vaša služba (je delo fizično ali stoječe?) in prostočasne aktivnosti. Pomembno vlogo igra intenzivnost treningov: ko jo stopnjujete, boste na začetku verjetno potrebovali več počitka in časa za okrevanje.

profimedia
Sorodni članki

Priprave na maraton 1. del: Nasveti trenerjev tek.si (o gibanju in prehrani tik pred maratonom)

Če se tudi vi pripravljate na maraton in se tja morda podajate celo prvič, preverite, kaj je priporočljivo jesti in koliko se gibati na dan pred maratonom. Za nasvete smo vprašali…

Kaj smem početi v prvem trimesečju nosečnosti?

Novopečena nosečnica za svojo nosečnost običajno izve, ko je noseča že nekaj tednov. Nosečnost lahko potrdi s testom nosečnosti ali pa jo nekateri značilni simptomi opomnijo, da…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri