trenng-interval-tabata

Ves čas razmišljate, kako bi privarčevali čas, našli primerno rekreacijo in zraven še pokurili več kalorij kot zdaj?

Mi vam priporočamo intenzivni kardio trening, ker boste v kratkem času naredili več.

Namesto počasnega teka izberite intervale

Mešanje hitrosti, od zelo hitrega teka do počasnega, ima kar dva super učinka: postanete boljši in hitrejši tekač, hkrati pa kurite še veliko več kalorij kot pri enakomernem in počasnem teku. Če vas zanima predvsem poraba kalorij, potem berite zelo pazljivo: tudi če tečete s svojo maksimalno hitrostjo le kratek čas, boste porabili enako količino kalorij kot vsi tekači, ne glede na nivo hitrosti ali pripravljenosti – ker je to pač vaša maksimalna hitrost.

Mešajte hitrosti po svojem občutku, a glejte, da med intervali daste zares vse od sebe.

Namesto da telovadite z utežmi izberite kettlebells

Želite še več kuriti? Pred kratkim so v ameriškem združenju telesnih trenerjev naredili študijo, ki je pokazala, da povprečna oseba med treningom s kettlebelli porabi 400 kalorij. Seveda boste potrebovali nekaj časa, da se boste naučili pravilno uporabljati te ročke, imenovane kettlebell, a na koncu boste z njimi privarčevali kup časa, ki bi ga drugače porabili v telovadnici.

Poglejte si:

Namesto običajnega krožnega treninga izberite tabata trening

Tabata je intervalni trening, ki se že dolgo uporablja za treniranje športnikov. Zdaj je ta oblika treninga postala popularna tudi v rekreativnih krogih.

Tabata je način intervalnega treninga, kjer sta vadbeni interval in interval premora skrbno določena in se ju moramo natančno držati. Običajno je določeno tudi število intervalov.

Kako trenirati? 20 sekund delamo visoko intenzivno vadbo, tej sledi 10 sekund premora. Vaje, ki jih boste izvajali, izberete čisto po svojih željah. V trening lahko vključite sklece, počepe z dodatno težo ali brez, vaje z medicinko, vaje s kettlebelli, preskakovanje vrvi, poskoke, sprint ... S takim treningom boste v eni minuti porabili kar 13,5 kalorije.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Kettlebell lifting: Snatch in mrtvi dvig za več moči, eksplozivnosti in boljšo koordinacijo

Dve odlični vaji. Prva velja za vajo, pri kateri se porabi največ kalorij na gib in je odlična za pridobivanje moči in eksplozinovsti, druga je odlična za razvijanje mišic nog…

4 treningi za hitro porabo maščob

Če bi radi v kratkem času porabili nekaj več kalorij in se znebili občutka polnosti, se lotite intervalov. Štiri (vsak traja le nekaj minut) smo pripravili mi.

Kako načrtovati tabata trening

Tabata je intervalni trening, ki se že dolgo uporablja za treniranje športnikov. Zdaj pa je ta oblika treninga postala popularna tudi v rekreativnih krogih.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri