most

S trebušnjaki, plankom in poskoki lahko svoje telo utrdite in lepo oblikujete, če jih delate pravilno. Bodite pozorni na te pogoste napake.

Trebušnjaki

Zelo pomembno je, da zaščitite vrat in glavo, ki sta lahko v napačnem položaju, s čimer si nakopljete več škode kot koristi. Roke, ki so sklenjene za glavo, naj bodo vedno povsem odprte, medtem ko se dvigate in spuščate. Tako boste imeli ves čas vaje ravna ramena (in ne upognjena, kar spominja na napačno držo pri sedenju).

trebusnjak

Plank

Če plank izvajate pravilno, čutite napetost v rokah, ramenih, zadnjici, bokih, nogah in trebušnih mišicah. Velikokrat dopustimo, da je hrbet rahlo privzdignjen, boki pa se nagnejo navzdol. Da bi se temu izognili, stalno preverjajte in ponovno napnite omenjene predele. Postavite se pred ogledalo ali prosite prijatelja, naj vas popravlja pri izvajanju vaje.

plank

Poskoki

Pri poskokih na mestu, kjer sodelujejo tudi roke, bodite pozorni na upognjena kolena in razdaljo rok ter nog. Pri pravilni izvedbi dvignete roke tako, da so natanko nad rameni. Enako velja za kolena: pri odskoku morajo biti razmaknjena v širini ramen in potisnjena navzven. Ne tiščite jih skupaj, saj s tem tvegate bolečino in poškodbe.

jump

Ste za izziv?

Preizkusite se v treningu in preverite svoje fizične sposobnosti: 28-dnevni fitnes izziv: 15. DAN - preverimo napredek! 

Zmorete? 
Sorodni članki

3 pogoste napake znanih vaj, ki jih verjetno izvajate tudi sami (+ napotki trenerjev)

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da pravilna izvedba vaje šteje več kot število ponovitev. Ob rednem nepravilnem izvajanju določenih gibov, lahko naredite veliko škode…

IZZIV: 5 variacij planka v 5 minutah

Ste pripravljeni na izziv, s katerim boste preverili, koliko moči imate in z rednim izvajanjem izklesali telo?

Te 2 vaji vedno vključimo v trening, a ju ne znamo pravilno izvesti! (Ste eden srečnežev, ki ju dela pravilno?)

Prav gotovo ste ju vključili v svoje treninge, ali pa giba redno izvajate na skupinskih vadbah. Preverite, katerim napakam se morate nujno izogniti, da bi dosegli pozitivne učinke.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri