vaja-za-trebuh-zapiranje-knjige

Za dober rezultat niso vedno potrebni maksimalni napori. Rezultate prinesejo rednost in zmernost. Zato smo zbrali 3 preproste vaje za boljšo vzdržljivost, z njimi pa boste poskrbeli tudi za vitke noge in trebuh.

Počep s poskokom

Stopala postavite v širino bokov in prste usmerite rahlo navzven. Dlani prepletite za glavo ali jih iztegnite vodoravno pred sabo in vzravnajte hrbet. Spustite se v počep do kota 90 stopinj v kolenih, nato pa se dvignite, skočite in doskočite nazaj v počep. Pazite, da se odrinete s cele noge, ne samo s prstov, in da mehko pristanete. Vajo izvajajte povezano.

Naredite 3 serije po 15 ponovitev.

Vojaški poskoki

Stojte vzravnano, stopala postavite v širino bokov, roke so ob telesu. Iz tega položaja se spustite v počep in dlani položite pred stopala. Nato se z nogami odrinite in skočite nazaj tako,
da pristanete v položaju sklece. V naslednjem koraku ponovno skočite nazaj in se iz tega položaja eksplozivno odrinete visoko navzgor. Mehko pristanite in se ponovno spustite v počep. Vajo izvajajte povezano.

Naredite 3 serije po 15 ponovitev.

Zapiranje knjige

Uležite se na hrbet. Iz tega položaja istočasno dvignite zgornji del telesa ter kolena pritegnite k prsim. Dlani sežejo proti stopalom. Počasi se spustite v začetni položaj. Če želite, da bo vaja zares učinkovita, držite trebušne mišice ves čas napete in nog nikoli popolnoma ne spustite na tla. Pri vaji lahko uporabite tudi pilates žogo.

Naredite 3 serije po 15 ponovitev.

Bonus vaja za čvrste trebušne mišice

Priteg nog na veliki žogi

Potavite se v položaj za skleco, noge počivajo na veliki žogi. Iz tega položaja pritegnite kolena k prsim. Počasi iztegnite noge nazaj v začetni položaj. Med izvajanjem so trebušne mišice ves čas napete, ko ste v iztegnjenem položaju pa pazite, da bo telo v ravni liniji od glave do pet (v križu se ne usločite).

Naredite 3 serije po 15 ponovitev

Sorodni članki

Trening za dobro jutro

Potrebujete le dobro voljo, brisačo ali armafleks in približno 15 minut. Boste videli, kako čudovit dan boste imeli.

Vojaški poskoki - trening za celotno telo

Vojaški poskoki, gušterjevi letovi ali burpee-ji... kakor želite. Odlična vaja, s katero boste trenirali celotno telo in tako aktivirali vse večje mišične skupine.

Trening za odlične rezultate

Ste v želji hitro doseči čim boljše rezultate preizkusili že skoraj vse mogoče vadbe, a vas nobena ni povsem prepričala?
Najbolj brane vsebine

TEH 5 stvari vsak dan naredijo najsrečnejši ljudje na svetu (presenetilo vas bo!)

Bi rekli, da ste v življenju srečni? Morda spremenite mišljenje ob besedah avtorjev, ki o sreči pravijo takole …
Več...

10 učinkovitih načinov, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Ne boste se je znebili samo s prehrano ali samo z vadbo. Potrebujete kombinacijo vseh pomembnih dejavnikov.
Več...

Za sladkosnede: Zdrava čokoladna torta (brez moke, masla in dodanega sladkorja)

Je čokoladna torta sploh lahko zdrava? Je, če jo naredite po naslednjem receptu.
Več...

8 težav posameznikov, ki jih vedno zebe (Se prepoznate?)

Saj veste, o kom govorimo? O tistih, ki nase vedno dajo vsaj eno dodatno plast in imajo pri roki pulover tudi na najbolj sončen dan. S takšnimi težavami se spopadajo.
Več...

To se zgodi, če 2 tedna vsak dan izvajate vojaške poskoke (rezultatu se ne boste mogli načuditi)

Če bi si vsak dan vzeli čas za nekaj vojaških poskokov, bi izkusili ...
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri