vaje-za-trebusne-misice

Naslednje vaje vam ne bodo vzele veliko časa, izvajate pa jih lahko tudi doma. In ko se odpravite v fitnes, jih brez težav vključite v svoj vadbeni program.

Škarjice

Ulezite se na hrbet in položite dlani pod spodnji del hrbta (križ). Noge dvignite nekaj centimetrov od tal in napnite trebušne mišice. Zdaj križajte noge tako, da je vsakič druga zgoraj. Ko postane težko, noge spustite na tla. Če vajo izvajate pravilno, bi morali čutiti prav vse trebušne mišice. Ne smete pa čutiti bolečine v hrbtu.

Naredite 3 serije, ena serija traja 20 sekund oz. čas prilagodite glede na svojo pripravljenost.

Preverite še: Vaja za trebušne mišice, ki jo morate začeti izvajati že danes 

Deska

Postavite se v položaj za skleco oziroma naj podlakti in komolci počivajo na tleh. Komolci so natančno pod rameni. Če boste vajo izvajali z iztegnjenimi rokami (položaj sklece), so dlani pod rameni. Telo je v ravni liniji od glave do pet in trebušne mišice napete. Pazite, da ne dvignete zadnjice ali ne usločite hrbta.

Naredite 3 serije, ena serija traja 30 sekund. Oz. manj ali več, odvisno od vaše pripravljenosti.

Poglejte, kakšen učinek ima 5 minut planka dnevno na vaše telo

Kolo

Podobno kot pri vaji škarjice: ulezite se na hrbet in položite dlani pod spodnji del hrbta. Noge dvignite nekaj centimetrov od tal in napnite trebušne mišice. Zdaj eno koleno pritegnite k prsim, drugo iztegnite, nato zamenjajte. Vajo izvajajte povezano - vozite kolo.

Če vajo izvajate pravilno, bi morali čutiti prav vse trebušne mišice. Ne smete pa čutiti bolečine v hrbtu.

Naredite 3 serije po 15 ponovitev za vsako nogo. Oz. manj ali več, odvisno od vaše pripravljenosti.

Potem pa naredite še: 3 vaje za noge in zadnjico

In za vse, ki bi se radi lotili teka: Tek za začetnike: Pridružite se poletni tekaški vadbi (in se oktobra preizkusite na Ljubljanskem maratonu) 

Sorodni članki
None

Najboljša vaja za vsak del telesa

V fitnesu lahko porabite ves znoj in energijo, lahko pa tudi hitro dosežete rezultate.

5 odličnih vaj za čvrsto zadnjico in noge

Preizkusite 5 odličnih vaj. Če jih boste izvajali pravilno in redno, boste z njihovo pomočjo in v kombinaciji z aerobnim treningom hitro opazili rezultate.

4 odlične vaj za spodnje trebušne mišice

Trebušnih mišic ne obremenjujte le z eno vajo in neskončnim številom ponovitev. Še posebej, če želite okrepiti vse mišice jedra. Z naslednjimi štirimi boste v pogon spravili tudi…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri