To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

S telovadbo do čvrstih prsi

5. 3. 2014

Nič zato, če vas narava ni obdarila z velikim dekoltejem, bodite ponosne na to, kar imate, in z redno vadbo poskrbite, da ostanejo pokončne.

Prsi po večini sestavljajo maščobne celice in mlečne žleze, plast mišic pa je le ob prsnem košu, zato se velikost prsi spreminja v skladu z vašo telesno težo in pod vplivom hormonov in ne z vadbo ali 'pridihovanjem'.

Z redno vadbo boste poskrbeli, da bodo ostale čvrste in pokončne. Vaje izvajajte trikat tedensko 2 do 3 serije po 6 do 12 ponovitev.

Izpilite naslednje gibe:

  • Metuljček

Lezite na hrbet, noge so pokrčene v kolenih, stopala so plosko na tleh. Vzemite v roke 1,5- do 4-kilogramsko utež.

Vaje

Roke iztegnite nad prsi, tako da so vaše dlani obrnjene druga proti drugi. Komolcev ne iztegnite do konca.

Z vdihom začnite nato v loku spuščati roke ter jih ustavite tik na tlemi. Zadržite eno sekundo, izdihnite in se vračajte v izhodiščni položaj, kakor da želite koga objeti. Vajo ponovite.

  • Sklece na stolu

Z rokami v širini ramen se oprite na rob stola ali mize. Roke so v komolcih rahlo upognjene, glava, hrbet in noge so v ravni črti. Krčite roke, dokler se s prsmi ne približate opori. Ramena naj bodo natančno nad rokami, kot da bi delale navadne sklece.

Vaje

Z upogibanjem stopala si pomagajte, da obdržite noge med gibom ravne. Z izdihom se dvignite v začetni položaj in vajo ponovite.

  • Obojeročni potisk s prsmi

Lezite na hrbet z ročkama v vsaki roki. Dlani gledajo proti stopalom, komolci naj bodo obrnjeni stran od telesa, noge so pokrčene v kolenih, stopala so plosko na tleh, hrbet pa je tesno pritisnjen ob podlago.

Počasi dvignite uteži nad prsi, dokler niso roke iztegnjene, vendar v komolcih rahlo pokrčene. Zadržite eno sekundo, izdihnite in se vrnite v izhodiščni položaj. Vajo ponovite.

Vaje

Priporočamo: Najučinkovitejše vaje za učvrstitev prsi

Foto: Shutterstock, arhiv cosmopolitan.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri